Prijatelji z Ekonomsko-poslovne fakultete v Mariboru s svojo podjetniško idejo navdušujejo na Kickstarterju. S prestižnimi urami Vamatic, pri katerih sodelujejo s švicarskim družinskim podjetjem, so v prvem dnevu zbrali več kot 12 tisoč dolarjev.

Glavni možje luksuznih ur Vamatic so Marcel Boškovič, Tadej Kelc in Žiga Potočnik, ki so projekt načrtovali leto dni. V tem tednu so se podali na Kickstarter, kjer želijo zbrati 45 tisoč dolarjev.

In kaže jim odlično – samo v prvem dnevu njihove kampanje so prepričali več kot 40 vlagateljev in zbrali več kot 12 tisoč dolarjev. V tem trenutku so za svojo idejo zbrali 12.772 dolarjev, kampanja zbiranja denarja pa bo potekala vse do 18. januarja 2018.

Švicarske ure, a slovenska pamet

Mladi Mariborčani menijo, da je klasična ročna ura še vedno simbol uspeha in uglajenosti. Ekipa Vamatic je želela klasično lepoto visoko kvalitetne ročne ure združiti z željo mladih, da kot modni dodatek odraža tudi trenutni stil nosilca.

Ure Vamatic so sicer razvili v sodelovanju s švicarskim družinskim podjetjem, ki se z urami ukvarja že več kot sto let. Ure bodo narejene v Švici, zato je tudi na Kickstarterju označeno, da projekt prihaja iz Švice.

Luksuzne ure za bistveno nižjo ceno

Vamatic ure so zelo kvalitetne in pravzaprav luksuzne ročne ure, ki so narejene iz kvalitetnih materialov. Glavna ločnica med navadnimi in luksuznimi ročnimi urami je mehanizem. Vamatic ure imajo švicarska mehanizma ETA in Ronda, ki sta že desetletja sinonim za kakovost.

Cenovni razpon ur je med 200 in 500 evri, odvisno od modela. Ure so na voljo v več barvnih kombinacijah, priložena pa sta tako usnjen kot jeklen pas. Ta se lahko hitro in enostavno zamenja, tako da kupec dobi dva izgleda za ceno ene ure. Nakup Vamatic ure vključuje tudi 5-letno garancijo in ročno izdelano leseno skrinjo za shranjevanje ure.

Kdo so mladi podjetniki, ki stojijo za projektom?    

Vsi trije soustanovitelji podjetja Vamatic so študenti Ekonomsko-poslovne fakultete v Mariboru. 

Marcel Boškovič

Marcel Boškovič je študent magistrskega študija podjetništva in inoviranja, v podjetju pa je vodja proizvodne in prodajne funkcije. Ob tem skrbi še za razvoj in marketing izdelka, proces nabave in skladiščenja. Izkušnje je pridobiva lz vodenjem projektnega oddelka Športnega društva Ruše in vodenjem razvojnega oddelka Zavoda za šport Štajerska.

Tadej Kelc

Tadej Kelc je študent magistrskega študija financ in bančništva, po končanem dodiplomskem študiju pa se je dodatno izobraževal tudi v Kanadi na Toronto Business Academy. Tadej je vodja finančne funkcije ter skrbi za investicijsko in računovodsko poslovanje podjetja. Izkušnej je pridobival z vodenjem neprofitne športne organizacije Markar, je tudi organizator in ambasador poletne šole Toronto Business Academy ter revizor v podjetju Ernst & Young Slovenija.

Žiga Potočnik

Žiga potočnik je študent magistrskega študija strateškega in projektnega managementa. Po končanem dodiplomskem študiju se je tudi on dodatno izobraževal v Kanadi na Toronto Business Academy. Žiga je vodja poslovne funkcije ter skrbi za rast, razvoj in kadrovanje podjetja. Svoje izkušnje je pridobival z vodenjem poslovne administracije Športnega društva Ruše, vodenjem Športne dvorane Ruše, Gimnastične šole Ruše, Gimnastične šole Celje in vodenjem Zavoda za šport Štajerska.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice