Za enkrat je za 9,9-kilometrsko mariborsko hitro cesto še potrebna vinjeta. Bo uspelo Mariborčanom po vzoru Obale in predora Markovec odpraviti vinjetni režim?

Spomnimo. Na Primorskem so te dni dosegli odpravo vinjet za predor Markovec. To je spodbudilo prebivalce na severnem koncu Slovenije, da so se ponovno začeli spraševati, zakaj je torej vinjeta potrebna na mariborski hitri cesti.

Kot smo že poročali, je Urad za komunalo, promet in prostor Mestne občine Maribor na pristojno ministrstvo že naslovil vprašanje s to problematiko. »V Mariboru se že dalj časa zavzemamo za izključitev hitre ceste skozi Maribor (med rondojem v Pesnici in izvozom v bližini Obija) iz vinjetnega sistema. Pobudo je dalo več krajanov in predstavnikov mestnih četrti, na katere ima promet na omenjenem odseku vpliv,« so na mestni občini pojasnili za Mariborinfo.

Bo po vzoru obale tudi pri nas padel vinjetni sistem?

Mariborčane smo zato na Facebook strani Mariborinfo vprašali, ali ste za opravo vinjete po mariborski hitri cesti, kot so to na obali dosegli za predor Markovec? Rezultat je neverjeten.

V anketi glede odprave vinjete na mariborski hitri cesti je sodelovalo 2211 Mariborčanov. 

99 odstotkov sodelujočih si želi, da bi odpravili vinjetni sistem. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice