Vir: spletna stran, Lekarne Maribor
Mariborčani se bodo že kmalu morali soočati z zaprtjem ene izmed lekarn v središču mesta. Kje bodo lahko občani odslej dobili svoja zdravila?

V zadnjih letih je v središču Maribora opaziti trend zapiranja trgovin in prodajaln, kar vzbuja zaskrbljenost med prebivalci in povzroča praznino v tem delu mesta. Novo zaprtje bo že kmalu prizadelo tudi Partizansko ulico.  

Partizanska ulica v Mariboru je bila nekoč živahna in trgovska ulica, ki je privabljala številne obiskovalce. Vendar pa se v zadnjih letih sooča s postopnim zapiranjem prodajaln.

Med najnovejšimi spremembami je namreč tudi napovedano zaprtje enote Mariborskih lekarn Pri gradu, kar povzroča nič koliko polemik. 

Zaprtje bo namreč povečalo skrbi Mariborčanov, saj gre za eno izmed ključnih ustanov, ki zagotavljajo zdravstvene storitve lokalnemu prebivalstvu, saj se nahaja v neposredni bližini Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca.

Lekarno bodo preselili v Zdravstveno postajo Magdalena

V Mariborskih lekarnah so za Mariborinfo razložili, da ne gre za zaprtje lekarne Pri gradu v središču mesta, temveč za selitev na novo lokacijo. Selitev je povezana z odprtjem nove Zdravstvene postaje Magdalena, ki je v teku gradnje.

V Mariboru je sicer trenutno odprtih 21 lekarn, od tega jih 15 spada pod okrilje Mariborskih lekarn, šest pa je v rokah zasebnikov oziroma koncesionarjev, so za Mariborinfo razložili v Mariborskih lekarnah.

Pri tem dodajajo, da nove lekarne, ki jo želijo vzpostaviti v Zdravstveni postaji Magdalena, ne morejo odpreti, če ne zaprejo ene od že obstoječih.

Ena izmed težav pri odpiranju novih lekarn v Mariboru je namreč število prebivalcev glede na obstoječe lekarne. Novi zakon o lekarniški dejavnosti iz leta 2017 je določil pogoj, da je za odprtje nove lekarne potrebnih 6000 prebivalcev na lekarno, kar je dvignilo zahteve glede števila prebivalcev.

S trenutnimi 102.782 prebivalci s stalnim prebivališčem v Mariboru je tako možnost odprtja nove lekarne izključena, so še razložili v Mariborskih lekarnah.

Vir: spletna stran, Lekarne Maribor

Najbližji lekarni na Gosposki ulici in nasproti železniške postaje

Tako bodo pacienti po zaprtju oziroma selitvi imeli najbližji lekarni Lekarno Melje na Partizanski cesti 39 ter Lekarno Center na Gosposki ulici 12, ki sta obe oddaljeni le približno 100 metrov dlje od Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca, kot enota Pri gradu.

Ob tem pa so za Mariborinfo v Mariborskih lekarnah izpostavili, da se trudijo, da bi svoje storitve čim bolj približali uporabnikom in da ni v njihovem interesu zapiranje lekarn. 

Poudarili so, da so preučili vse možnosti, kako bi ob odprtju nove lekarne v Zdravstvenem domu Magdalena ohranili tudi enoto Pri gradu na obstoječi lokaciji, vendar jim to preprečujejo zakonske določbe.

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
amiminitis

Sprijaznite se. Mestno središče, mrtvo središče, po zaslugi župana in njegovih svetovalcev za arhitekturo.

ah (nepreverjen)

Tu mislim, da župan nima kaj veze, namreč totalno se je v 30 letih spremenil način kupovanja in življenja ljudi nasploh. Jaz ne hoim v center, ker se mi ne ljubi, razn če kaki parti(koncert). Vse naročim prek spleta in mi dostavijo k riti. Če rabim jestvine grem v 10 vlkih centrov v Mb, ki jih prej ni bilo. Vse trgovine so bile v mestu in si bil primoran hoditi tja. V gostilno se peljem na kmečki turizem, ne pa v center mesta. . Zdaj imaš pa 5, 6 shopping centrov in je to to... Pa imamo tudi city center v središču mesta pa ne laufa, pa garažo spodaj kjer je 5 etaž parkinga tak da ni izgovorov da ni mest za avte pa take fore, ampak pač spremenilo se je vse v tem kratkem času. Niti ni želje otrok po druženju na dvoriščih, v mestu, samo še neki FB, IG, tiki toki, telefon, laptopi, igrice, folk se sploh ne zna več družit pa pogovarjat, rajš se štihajo med sabo pa to,...

In reply to by amiminitis

Rq (nepreverjen)

mah, te lekarne so kar nekaj... pustijo te čakat pred okencem v nedogled... ne znajo se prilagajat nihanjem obiska... ko so ljudje zunaj na malici, bi skočili še v lekarno, ampak hej, tudi oni so skočili na malico in zmanjšali število delujočih okenc... pa ne vejo nič, med sabo se sprašujejo, kje je to, kaj je z onim, blablabla... informacij nimajo, moraš sam pogledat na JAZMP, če je kaka posebnost... in potem je tu še aroganca prodajalcev... tile nujno rabijo par lekcij...

ah (nepreverjen)

To pa čist nelogična poteza po mojem mnenju. na taboru imaš dežurno lekarno 300m stran, kot je/bo Zdravstvena postaja Magdalena.. Zdaj me res zanima ali se jim ne splača imeti v strogem centru Mb lekarne? Ali rres ni ljudi, ki hodijo tam v lekarno? Čudno...

Monnnika (nepreverjen)

imajo na gosposki. ampak vseeno mislim, da ima partizanska vec prometa kot meljska

In reply to by ah (nepreverjen)

borko (nepreverjen)

i nama ovdena zatvaraju bankiče i bankomateke...

JennySiefert (nepreverjen)

Finalement, j’ai fait 145 $/h. Il est temps de passer à l’action et vous pouvez également le rejoindre. C’est un moyen simple, dévoué et facile de devenir riche. Dans trois semaines, vous souhaiterez avoir commencé aujourd’hui. Essayez-le simplement sur le site d’accompagnement.
BONNE CHANCE…. https://onlineweb76.blogspot.com/

Monnnika (nepreverjen)

zakaj pa potem raje ne selijo iz melja?

Starejše novice