Foto: Jan Rozman
Slabih pet milijonov evrov vreden projekt, ki je nastal še pod prejšnjim županstvom, želi mariborski župan Saša Arsenovič začeti prihodnji teden.

Projekt prenove Koroške ceste in Glavnega trga je eden izmed projektov, ki jih je zagnala že ekipa bivšega župana Andreja Fištravca. Saša Arsenovič je ob začetku županovanja napovedal, da bo prenovo Koroške ceste in Glavnega trga izpeljal do konca in še maja se je zdelo, da bomo Mariborčani svojo »dnevno sobo« z eksperimentalno prometno ureditvijo dobili še letos. 

Začetek del se je vendarle nekoliko zamaknil, prenova se bo predvidoma pričela šele prihodnji teden, zaključena pa mora biti v pol leta - tri mesece naj bi potrebovali za ureditev Koroške ceste, tri mesece za ureditev Glavnega trga. Zaključek del napovedujejo aprila 2020 in upajo na ugodno zimo, ki bo izvedbo del dovoljevala. 

»Gre za projekt, ki je v mestu že zelo dolgo pričakovan, ljudje pričakujejo, da bo to območje, ki je center mesta, tudi ustrezno urejeno. Koroška cesta in Glavni trg bosta dobila podobo, kot si jo tudi zaslužita,« pravi mariborski podžupan Samo Peter Medved.

»Pogodbo z izvajalcem smo podpisali in predvidoma 14. oktobra začenjamo s testnimi polji. Za izvedbo testnih polj smo se odločili, ker imamo tukaj omejitve, kar se tiče pogojev, s strani Zavoda za varstvo kulturne dediščine in projektantov, ki so si projekt zamislili. Zato bomo 14. oktobra imeli ogled testnih polj in potrditev materialov,« še dodaja podžupan.

Celotna prenova Koroške ceste z Glavnim trgom je vredna nekaj manj kot pet milijonov evrov, od tega 2,1 milijona evrov sofinancira Evropska unija iz kohezijskega sklada.

Zakaj do obnove ni prišlo poleti, kot napovedano?

Mariborski župan je že pred časom povedal, da želi, da bi se prenova začela takoj po zaključku Festivala Lent. 

»Takrat bi dela izvajali v idealnem času, to je v času poletnih počitnic, ko imamo v mestu najmanj prometa. To žal, zaradi visoke cene, ki smo jo dobili v prvi fazi razpisa, in zaradi pogajanj, ki smo jih izvajali, ni bilo možno. Prehajamo torej v čas, ki je za izvedbo najmanj ugoden in za mesto najbolj stresen. Tega seveda nisem vesel. Zato smo se skupaj z izvajalcem odločili, da najprej pričnemo z obnovo Glavnega trga in šele kasneje s Koroško cesto. Kakšna bo zima je težko napovedati, a glede na desetletna povprečja so zime dokaj ugodne za izvedbo, vendar lahko tudi računamo na kakšno presenečenje. Vse to bo vplivalo na izvedbo del. Tisti končni cilj je, da spomladi, v aprilu, zaključimo dela in zadevo predamo prometu. Pomembno je, da bo spomladi, v glavni turistični sezoni, in v času Festivala Lent Glavni trg s Koroško cesto urejen,« napoveduje Medved.

Zamika pa so bili veseli gostinci, ki jih je skrbelo, da bi dela izvajali poleti, ko je v mestu največ turistov: »Vsekakor pa bo tudi zdaj delovanje njihovih lokalov ovirano, a smo se tudi na to dobro pripravili. V tem času namreč lokali ne bodo plačevali najemnine za gostinske vrtove Mestni občini Maribor. Tega stroška bodo upravičeni.«

Kako bodo potekala dela?

»Rok izvedbe projekta je predviden šest mesecev, tri mesece za obnovo Glavnega trga in tri mesece za obnovo Koroške ceste,« pojasnjuje Medved. V prvi fazi del bo promet tekel nemoteno, zagotavljajo na Mestni občini Maribor, saj bo gradbišče ločeno - najprej bodo zaprli trg, šele po treh mesecih oziroma zaključku del na Glavnem trgu pa Koroško cesto.

Za promet in občane bo najbolj obremenjujoča faza ureditve vozišča Koroške ceste, priznavajo na občini. Ta zajema rušitev vozišča, ureditev komunalnih vodov in novo tlakovanje vozišča. 

V sklopu celotne prenove Koroške ceste in Glavnega trga je predvidena ureditev prometnega režima, postavitev uličnih svetilk, zamenjava cestnega tlaka, zasnova in postavitev urbane opreme in vodnega motiva ter zamenjava vse potrebne komunalne infrastrukture.

Kam bodo preusmerili promet?

Projekt se je tekom preteklega mandata večkrat vsebinsko spremenil. Največ pomislekov je vzbujala ureditev Koroške ceste, za katero se je sprva zdelo, da bo po prenovi popolnoma zaprta za promet. To se ne bo zgodilo, saj je predvidena uvedba skupnega prometnega prostora kot eksperimentalne prometne ureditve.

A kljub temu se mnenja zaradi načrtovane prometne ureditve še vedno krešejo. Županstvo si želi absolutne prednosti za kolesarje in pešce. Dvosmerni motorni promet se bo ohranil, a le za mestne avtobuse, dostavo in intervencijske službe. Na obeh straneh Koroške ceste bosta pri Glavnem trgu in krožišču s Strossmayerjevo postavljena potopna valja, s katerima se bo lahko območje ob prireditvah povsem zaprlo.

Na celotnem odseku Koroške ceste z Glavnim trgom bodo imeli pešci in kolesarji prednost pred motornimi vozili. Na odseku ne bo označenih prehodov za pešce in kolesarje, saj bodo lahko ti območje Koroške ceste prečkali kjerkoli.

Po besedah županstva bo med prenovo več prometa na Lentu, del prometnega toka bo preusmerjen na Ruško cesto in na Gorkega ulico ter na Mladinsko in Maistrovo ulico. Bolj obremenjena bosta tudi Koroški in Titov most.
Pred zaporo bodo Mariborčane detajlno obvestili o zaporah in obvozih. 

»Križanja cest iz strani Lenta na ulico Kneza Koclja in Krekova ulica na križišču za Strossmayerjevo - pri teh dveh križiščih bomo izvedli določene korektivne ukrepe, to pomeni, da bo v teh križiščih spremenjen ukrep prednosti oziroma bodo nameščeni ustrezni semaforji, ki bodo regulirali promet. V tem času bod spremenjene tudi avtobusne linije, manj frekventne linije z manjšimi avtobusi bodo vozile v smeri Gregorčičeve, linije, na katerih je frekvenca voženj večja, vozile po Mladinski in Maistrovi ulici,« pojasnjuje Aleš Klinc iz občinskega urada za komunalo, prostor in promet.

Med zaprtjem Koroške ceste bodo gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Maribor - mesto delovali iz avtobusne postaje. »V času del na Glavnem trgu bosta cestni in javni potniški promet po Koroški cesti potekala nemoteno, kasneje, ko pa bomo končali z deli na Glavnem trgu, pa bomo popolnoma zaprli Koroško cesto za predvidoma tri mesece. Zaradi tega bomo tudi gasilsko postajo s Koroške ceste preselili na avtobusno postajo. Mislim, da bo takrat mesto doživelo največji prometni stres,« zaključuje podžupan Medved.

Tako bo po prenovi videti Koroška cesta.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kritik (nepreverjen)

Po vseh bivših županih od dupleškega ,kitajskega do rotovškega je stanje za prave Mariborčane stanje nespremenjeno.
Mislim,da bodo odstranili vse granitne kocke iz mesta . MARIBOR DVIGNI GLAVO

Spellbound Dizzy (nepreverjen)

Mislim, da bo takrat mesto doživelo največji prometni stres,« zaključuje podžupan Medved. Zadnja misel podžupana. Maribor že leta nazaj pretresajo "stresne" situacije. Pa kaj moremo, so posredi "višje" sile in interesi nekaterih ljudi.
Mi se delamo, kot da živimo v prejšnjih obdobij, vsepovsod v Evropi pa ažurno delajo na projektih: mestna središča brez prometa (predvsem na pogon s fosilnimi gorivi). Vedno manj onesnaženja centralnega mestnega okolja in podobno.
Pa da vidimo, kako se bo to vse izteklo...........

Dravski gusar (nepreverjen)

Sej Koroška cesta ni podobna ničemer, to je sramota mesta. Slabse kot je ne mora biti.

NekdoKiBiRadNe… (nepreverjen)

ce bo zaprta za promet (razen izbrancev in busov), bo SLABSE, kot je... res je ozka cesta in hise so zelo blizu, pa vendar se da najt neka normalna resitev, ki ne bo polnila ene same ceste, ki povezuje kamniski del s kosaskim... torej gremo v zbiranje podpisov proti (spet)? Ali pa ima kdo kaksno boljso resitev, ki se jo lahko predstavi? Jaz sem vsekakor za to, da ostane tako kot je, ce ze ni moglo tako, kot je bilo (z obnovljeno cesto seveda)! :D

In reply to by Dravski gusar (nepreverjen)

Starejše novice