Znana Mariborčanka Beba Ščap se vrača na 24-urni kolesarki podvig. Kot običajno bo tudi tokrat šport združevala z dobrodelnostjo.

Bebo Ščap je širša javnost spoznala leta 2012, ko je navdušila s svojim prvim 24-urnim kolesarskim podvigom. Takrat jo je podprl prav tako znani Mariborčan Aleš Potrč in letos sta se odločila podvig ponoviti.

»Vse poti vodijo nazaj,« je v šali povedala Ščapova. A kljub temu, da gre za nostalgični trenutek, gre val dobrodelnosti naprej.

Prvega ne pozabiš nikoli

Od prvega 24-urnega kolesarjenja je minilo sedem let. »Kot takrat bomo tudi letos ves izkupiček namenili Rdečim noskom. Akcija bo potekala tako, da bodo ljudje, ki bodo prišli v FIT Tovarno, namesto plačila za trening prispevali donacijo,« pojasnjuje Ščapova.

Za zagotavljanje možnosti sodelovanja v projektu, bo FIT tovarna 24 ur neprekinjeno odprta. Želijo namreč zbrati čim več denarja za Rdeče noske, ki igrivost in nasmeh vračajo otrokom in odraslim, nastanjenim v bolnišnicah in ostalih ustanovah po Sloveniji.

14. decembra letos bo vpisala deveti projekt

Po prvem je Ščapova podobno 24-urno kolesarjenje še enkrat ponovila. Temu je sledil kar 30-urni podvig na kolesu. Naslednjič je nase opozorila s 24-urnimi vzponi na Kalvarijo. Nadaljnji 24-urni vzponi na Martnico, Od vzhoda do vzhoda na Mariborsko Pohorje ter po Kristalni palači so se zdeli že skoraj samoumevni.

Letos junija se je z 12-urno akcijo 'vrnila' v Maribor pred Nano, zdaj pa z novim 24-urnim projektom za Rdeče noske.

»Začnemo 14. decembra ob 10. uri dopoldan in končano naslednji dan ob 10. uri dopoldan. Tako, da se nam lahko ljudje pridružijo kadarkoli. Lahko pridejo na trening, na kolesarjenje, lahko nas pridejo pozdravit, spiti kavo, skratka vsi so dobrodošli,« dodaja Ščapova.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice