Ob Svetovnem dnevu prostovoljstva je bila Mariborčanka Ninna Kozorog izbrana za Naj prostovoljko leta.

Naziv Naj prostovoljec, zaposlen v javni upravi, se podeljuje v okviru projekta Slovenska mreža prostovoljskih organizacij, ki ga financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Ministrstvo za javno upravo. Podeljevanje naziva je namenjeno prepoznavanju tistih zaposlenih v javni upravi, ki s svojim prostovoljskim delovanjem širijo solidarnost, povezujejo skupnost in navdihujejo ter so tako promotorji prostovoljstva v javni upravi in zgled tudi v širši družbi. 

»S priznanjem želimo izpostaviti zaposlene v javni upravi, ki v svojem prostem času opravljajo prostovoljsko delo in prispevajo k promociji prostovoljstva med zaposlenimi v javni upravi. Izbirali smo med kandidati, ki sodelujejo pri prostovoljskih projektih in se aktivno odzivajo na potrebe skupnosti. Kriterija za izbor sta bila tudi število opravljenih prostovoljskih ur kandidata/kandidatke v letu 2018 ter način promoviranja prostovoljstva.« so zapisali organizatorji. 

Prestižno priznanje prejela Ninna Kozorog

Prestižno priznanje Naj prostovoljka v javni upravi je za več kot 10 letno delo na področju humanitarnosti prejela Mariborčanka Ninna Kozorog, redno zaposlena specialistka nevrologije iz Nevrokirurškega oddelka UKC Maribor, ki jo poznamo predvsem kot predsednico društva Humanitarcek, bivšo vodjo Ambulante za osebe brez zdravstvenega zavarovanja.

Kozorogovo poznamo kot idejno in projektno vodjo Randomised kindness-Naključne prijaznost, 30 dni za 30 srčnih dejanj, Skritega Božička za brezdomce, Bookcrossing vala, vzpostavitvijo prvega slovenskega Dneva prijaznosti, številnih akcij organizacije morskih letovanj za starostnike, toplih obrokov za brezdomce in starostnike, Rok(o)vanja - spominske akcije Roka Černica, ... Opusu njenih akcij ni videti konca. Poznamo jo tudi kot ostro kritičarko slovenskega zdravstvenega sistema v Večerovih kolumnah. V prostem času, ko ni vključena v projekte Humanitarčka, je Ninna predvsem prostovoljka-zdravnica v projektu Street doctors in članica zdravstvenega odbora Feantse (evropske komisije za obvladovanje brezdomstva). 

»Priznanje mi pomeni veliko. Predvsem, da gremo z ljudmi, ki verjamejo v iste stvari, v pravo smer.  Zavedam se, da bo prineslo tudi kakšno novo poleno pod noge, a recimo, da ravno ta nas naučijo skakati najvišje. Predvsem pa je obveza - do drugih in do sebe, da gremo naprej. Ravno med zdravniki pogrešam več prostovoljstva« je povedala po prejemu priznanja nagrajenka, znana po svojem reku, da s tokom plavajo le mrtve ribe. Sama zagotovo plava proti, kar je spoznala tudi žirija. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice