V uredništvo Mariborinfo smo prejeli pismo bralke, ki se jezi, da ima voda v njenem gospodinjstvu zelo neprijeten vonj. Na Mariborskem vodovodu odgovarjajo, da vode niso dezinficirali.

Mariborčanka, ki ni želela biti imenovana, se je na uredništvo Mariborinfo obrnila po pomoč pri raziskovanju dejstva, da voda, »ki priteče iz naše pipe smrdi«. Kot navaja, je vonj zelo moteč. Največkrat ga opazi med tuširanjem in med pomivanjem posode.

»Včasih pa tudi, ko si vodo natočim v kozarec. In verjetno si znate predstavljati, kako neprijetno je, če k ustom neseš nekaj, kar dobesedno smrdi po gnilem, da rečem še kaj hujšega,« razlaga bralka.

Voda brez dezinfekcije

Bralka je zapisala, da živi v bloku v bližini Tomšičevega drevoreda v Mariboru, a podrobnejših informacij ni želela navajati.

Na Mariborskem vodovodu so pojasnili, da na omenjenem območju vodi ne dodajajo ničesar.

»Takšno kot jo črpamo, jo tudi distribuiramo v omrežje. Naj poudarimo, da vode na tem območju ne dezinficiramo. Glede na to, da gre za območje, kjer je poraba vode velika in ne prihaja do zastajanja vode, predvidevamo, da je vzrok vonja potrebno iskati v stanju internega vodovodnega omrežja,« pojasnjujejo na vodovodu.

Kako ukrepati?

Na vodovodu poudarjajo, da bi bilo dobro ugotoviti ali se neprijeten vonj pojavlja pri točenju hladne ali tople vode. »V kolikor se vonj vode pojavlja zgolj pri topli vodi, predlagamo pregled naprav za pripravo sanitarne vode. V kolikor ima vonj hladna voda, pa je potrebno najprej preveriti, kakšna je poraba vode. Obstaja možnost, da zaradi premajhne porabe voda v internem vodovodnem omrežju stoji, posledično pa se lahko pojavi nenavaden vonj in okus vode,« pojasnjujejo na Mariborskem vodovodu.

Vsem, ki imajo podobno izkušnjo svetujejo, naj vode, ki priteče iz pipe, ne pijejo takoj, ampak naj pustijo vodo teči vsaj minuto ali dve. Tako se bodo očistile in izpraznile cevi, ki vodo privedejo do pipe, hkrati pa si bodo stanovalci zagotovili, da je voda, ki jo pijejo, zares sveža.

»V kolikor težave ne bodo izzvenele predlagamo, da se obrne ne upravnika večstanovanjske stavbe. Vsekakor pa lahko pomoč poišče tudi na Mariborskem vodovodu,« še dodajajo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice