FOTO: Bobo
S slavnostno podelitvijo priznanj se je zaključila 22. akcija Moj zdravnik, ki poteka v organizaciji revije Viva. Naziv Moja zdravnica 2018 je z največ glasov bralk in bralcev prejela ginekologinja in porodničarka Maja Lampelj iz mariborske bolnišnice.

»Krasne bolnice imam. Prejela sem čudovito priznanje za svoje delo. Laska mi in godi, boža mi srce, hkrati pa ob tem nazivu čutim novo, dodatno obliko odgovornosti. To je odraz zadovoljstva mojih bolnic, kot takšnega ga sprejemam,« je ob prejemu nagrade povedala Maja Lampelj, ki dela v mariborskem kliničnem centru.

Nagrajenka je za revijo Viva poudarila, da je Slovenija po nizki stopnji neonatalne umrljivosti ne le med prvimi v Evropi, ampak celo med vodilnimi v svetu. Po njenih besedah je to zasluga strokovno usposobljenega osebja in multidisciplinarnega pristopa pri obravnavi bolnikov.

Vsi prejemnik iz javnih institucij

Letos se je prvič zgodilo, da najbolj cenjene zdravnice in zdravniki prihajajo iz javnih institucij. Poleg prejemnice naziva Moja zdravnica 2018, ki deluje v mariborski bolnišnici, je naziv Moja družinska zdravnica prejela zdravnica splošne medicine Ljubica Kolander Bizjak iz Zdravstvenega doma Koper, naziv Moja pediatrinja pa Irena Cetin-Lovšin iz izolske bolnišnice.

Naziv Moja ginekologinja je šel v roke ginekologinji in porodničarki Martini Bučar iz Zdravstvenega doma Novo mesto, naziv Moja onkologinja pa zdravnici interne in internistične onkologije Simoni Borštnar iz Onkološkega inštituta Ljubljana. Prejemnik naziva Moj zobozdravnik je Matej Leskošek, ki deluje v Osnovni šoli Vrhnika pod okriljem tamkajšnjega zdravstvenega doma.

Namen akcije Moj zdravnik je tudi opomnik, da ima bolnik največ možnosti za kakovostno življenje in zdravje v partnerskem odnosu s svojim zdravnikom, ki ni le strokovnjak, temveč predvsem človek. V 22 letih akcije se je že na deset tisoče ljudi zahvalilo tisoče zdravnikom za dober, spoštljiv in človeški odnos v zdravniški ordinaciji, so sporočili iz revije Viva.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice