Proračunski sklad bo omogočal trajno zbiranje donatorskih sredstev in razdeljevanje teh sredstev pomoči potrebnim prebivalcem Mestne občine Maribor.

Mestni svet občine Maribor je že pred časom sprejel odlok o ukrepih za blaženje nalezljive bolezni covid-19, s katerim je zagotovil pomoč prebivalstvu, javnim zavodom, športnim društvom ter fizičnim in pravnim osebam, ki izvajajo gospodarsko dejavnost na območju Mestne občine Maribor.

Po sprejetju tega odloka je občina napovedala stopničasti pristop k zagotavljanju pomoči. Naslednji korak k uresničitvi zadanega cilja je ustanovitev proračunskega sklada za pomoč in razvoj v Mestni občini Maribor.

Cilj je zagotoviti pomoč prebivalcem tudi po koncu epidemije

Kot so povedali na Mestni občini Maribor, so se v času pandemije in omejevalnih ukrepov srečali s številnimi klici na pomoč. Ti so bili pogostejši s strani ljudi, ki jim je primanjkovalo osnovnih življenjskih potrebščin. 

»Veliko meščanov je v času širjenja virusa ostalo brez službe in na vrata trka jesen, ko bo treba ponovno sesti v šolske klopi, ogreti mrzle prostore in se pripraviti na hladne zimske dni. Zato tudi po ustavitvi vseh ukrepov ne smemo ostati križem rok,« so sporočili iz občine.

Proračunski sklad ima dva namena

  • Prvi namen proračunskega sklada je zagotovitev humanitarne pomoči prebivalcem.
  • Drugi namen je pospeševanje razvoja in izboljšanje pogojev za razvoj gospodarskih, negospodarskih in humanitarnih dejavnosti v Mestni občini Maribor.

Bi rad pomagal? 

Sredstva pa ne bodo namenjena le socialno šibkim. Sklad bo namenjen tudi razvoju Mestne občine Maribor na podlagi javnih razpisov. 

Delovanje sklada ni omejeno, ampak je sklad ustanovljen za nedoločen čas. Povezava do donatorskega obrazca je tukaj.

Pomagajmo!

Sredstva se bodo zbirala v obliki donacij

Sklad sredstva za svoje delovanje pridobiva s strani fizičnih in pravnih oseb v obliki donacij. Z namenom zbiranja donacij, se bo vzpostavil ustrezen internetni portal, organizirale se bodo tudi zbiralne akcije in dogodki. Sredstva se bodo dodeljevala na podlagi javnega razpisa.

Za več informacij spremljajte uradno spletno stran Mestne občine Maribor za osveščanje o covid-19.

S spleta

Komentarji (0)

Log in or register to post comments

Starejše novice