Slika je simbolična.
Mestna občina Maribor je zaradi nagnjenosti in nevarnosti, da se poruši, zaprla občinski most na lokaciji nekategorizirane ceste na lokaciji Zgornji Slemen 10. 

Skupaj s pristojnimi službami na Mestni občini Maribor in Medobčinskim inšpektoratom, ki deluje pod Skupno občinsko upravo Maribor, je bil danes izveden izredni nadzor na lokaciji nekategorizirane občinske ceste na lokaciji Zgornji Slemen 10

Pri tem so ugotovili, da je temelj mostu na zahodni strani potoka ob stiku z nekategorizirano občinsko cesto spodjeden, v celoti počen in nagnjen, ter ne opravlja funkcije stabilnosti zgornje povozne površine na vozišču.

»Ugotovilo se je, da je povozna površina nad navedeno poškodbo temelja mostu udrta, kar predstavlja veliko nevarnost za porušitev mostu, v kolikor se promet na lokaciji odvija naprej,« so sporočili z mariborske občine.

Zato je bila na licu mesta z ustno odločbo odrejena takojšnja zapora nekategorizirane občinske ceste s postavitvijo popolne zapore in smeri obvoza za tamkajšnje stanovalce do odprave nevarnosti.

»Zapora mostu se izvede takoj, obvoz bo urejen preko Žavcerjevega vrha. Natančna ocena in časovnica sanacije bo znana v prihodnjih dneh,« zaključujejo na Mestni občini Maribor.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kr'en (nepreverjen)

Kaj bi vi debili dali vsaj zemljevid in označili lokacijo kje to je če že objavljate take informacije !?

Kopalec (nepreverjen)

To naj raje popravi...pa še kakega vključno z mostom na otok ,ne pa da meče denar v Dravo....most ob mostu...res moraš bit genialno nor.

Starejše novice