Mestna občina Maribor naročila sedem avtomatskih eksternih defibrilatorjev (AED), s katerimi bo opremila svoje športne objekte v Mariboru, kjer teh aparatov še ni.

Kot so sporočili iz Mestne občine Maribor, bodo dva aparata namestili v dvorani Tabor, po enega pa v Ledni dvorani, na Atletskem stadionu Poljane, v večnamenski športni dvorani ŽŠD, v Teniškem parku Ljudski vrt in na Hipodromu Kamnica. 

Kopališči Pristan in Mariborski otok, stadion Ljudski vrt in Teniški park Tabor aparate AED že imajo.

Po decembrski tragediji v mariborski dvorani Tabor, ki je izpostavila dejstvo, da v dvorani Tabor ni defibrilatorja, so številni opozorili na pomemben vidik zagotavljanja varnosti življenja občanov.

Očitki so se zgrnili tudi nad Mestno občino Maribor v obliki vprašanja: Zakaj v Dvorani Tabor, športnem objektu, kjer vsakodnevno trenirajo profesionalni in amaterski športniki, odvijajo pa se tudi koncerti in druge prireditve, ni defibrilatorja in kdo je za to odgovoren?  

Defibrilator v tragičnem primeru naj sicer ne bi vplival na razplet dogodka, v katerem je umrl rekreativni igralec namiznega tenisa. Mestna občina Maribor se je kljub temu odločila za nakup dodatnih defibrilatorjev. 

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ampak brez (nepreverjen)

podkupnin ...

Felna (nepreverjen)

Vsekakor sodijo v športne objekte .

Starejše novice