Foto: Mestna občina Maribor
Pogodbe so se sklenile med Mestno občino Maribor, Javnim zavodom Gasilska brigada Maribor, Gasilsko zvezo Maribor in posameznimi prostovoljnimi gasilskimi društvi.

Mariborska občina je z današnjim podpisom pogodbe Javnemu zavodu Gasilska brigada Maribor zagotovila finančna sredstva v skupni vrednosti 3.130.000 evrov za pokrivanje dela stroškov izvajanja rednih dejavnosti, med katere spadajo splošni materialni stroški in stroški dela zaposlenih delavcev. 

Gasilski zvezi Maribor je občina zagotovila sredstva v skupni vrednosti 305.600 evrov za opravljanje nalog ter za vzdrževanje objektov in obnovo opreme prostovoljne gasilske službe.

Posameznemu prostovoljnemu gasilskemu društvu pa finančna sredstva v višini 17.154 evrov za sofinanciranje nalog enote javne gasilske službe v procesu priprav in izvajanja reševalnih nalog, ki so v funkciji sistema zaščite in reševanja.

Pogodbe o sofinanciranju so tako podpisale javne gasilske službe Javni zavod Gasilska brigada Maribor, Gasilska zveza Maribor, prostovoljno gasilsko društvo Brezje, Dogoše, Kamnica, Malečnik, Maribor - mesto, Maribor - Pobrežje, Maribor - Studenci, Pekre, Radvanje, Razvanje in Zrkovci.

S sklenitvijo pogodbe so se javne gasilske službe zavezale, da bodo še naprej izvajale naloge v skladu s predpisi, medsebojno usklajenimi načrti aktiviranja ter enotnim usklajevanjem in vodenjem, zagotavljanje pripravljenosti ter profesionalno delovanje gasilske enote na območju Mestne občine Maribor ob naravnih in drugih nesrečah ter med drugimi gasilskimi intervencijami.

Foto: Mestna občina Maribor

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tanja flaškon (nepreverjen)

jaz imam rada gasilce ker tak lepo odklapljajo akumulatorje

Katja7 (nepreverjen)

tebe je treba polniti-filati kot akomulator

In reply to by tanja flaškon (nepreverjen)

Starejše novice