V Mariboru razmišljajo o uvedbi občinskega časopisa.

V Mestni občini Maribor razmišljajo o ustanovitvi in izdajanju občinskega časopisa, saj so, kot pojasnjujejo, ena redkih občin v Sloveniji, ki še nimajo lastnega časopisa, »s katerim bi občane in ostalo javnost obveščali o svojem delu in delu proračunskih uporabnikov«.

»Cilj je, da s časopisom zagotovimo čim boljšo in celovito informiranost občanov Mestne občine Maribor o dogajanju v občini na različnih področjih,« piše v gradivu za prihajajočo sejo mestnega sveta, ki bo predvidoma 9. septembra.

O čem bo poročal časopis?

Časopis bo po napovedih poročal o delu župana, mestnega sveta, mestne uprave, mestnih četrti in krajevnih skupnosti, javnih zavodov ter ostalih pravnih oseb, katerih ustanoviteljica ali soustanoviteljica je Mestna občina Maribor. Prav tako naj bi pokrival delovanje društev in različnih organizacij, ki opravljajo naloge v javnem interesu, ter poročal o gospodarskih, političnih, socialnih, kulturnih, športnih in ostalih dogajanjih v občini.

»Časopis bo predvidoma začel izhajati v prihodnjih mesecih, za kar so v proračunu zagotovljena tudi ustrezna finančna sredstva,« še piše v gradivu.

Kot občine, ki že imajo takšen časopis, so navedene Ljubljana, Murska Sobota, Koper, Kranj, Šentjur, Vojnik, Polzela, Škofljica, Pivka, Postojna in Hrpelje-Kozina.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Sendvić in šal (nepreverjen)

Za ta denar raje ceste popravite, bolj udobno se pelješ po gozdnih poteh, kot po mestu.

Starejše novice