Foto: Janez Leskovar
Mestna občina Maribor išče partnerja za izvedbo prireditev Čarovni december 2019. Županstvo ima v mislih novi model izvedbe decembrskih prireditev, ki ne predvideva finančnega vložka občine.

Mestna občina Maribor je včeraj objavila javno povabilo, s katerim išče najemnika javnih površin in opreme za izvedbo prireditev Čarobni december in silvestrovanje na prostem 2019.

Kot pojasnjujejo, se novoletno-božičnega dogajanj letos lotevajo drugače, kot v prejšnjih letih: »Tako za vsebine na petih prizoriščih kot za oddajo hišic oziroma stojnic za gostinsko in trgovsko dejavnost bo poskrbel izbrani najemnik, ki mu bo Mestna občina Maribor, skupaj z javnima podjetjema in zavodoma (Snaga, Nigrad, Zavod za turizem Maribor-Pohorje in Mariborska razvojna agencija), za obdobje med 29. novembrom in 31. decembrom oddala javne površine in prireditveno opremo.«

Novi model izvedbe decembrskih prireditev tako ne predvideva finančnega vložka občine.

Foto: Janez Leskovar

Iz javnega povabila izhaja, da bo najemnik na osrednjem prireditvenem prostoru, na Trgu Leona Štuklja, moral zagotoviti najmanj 21 dni »kakovostnega in raznolikega programa«.

Ponudnika, ki se bo s svojo ponudbo najbolj približal merilom iz javnega razpisa, bo izbrala petčlanska komisija, ki jo je imenoval župan.

»Ker želimo za izvedbo Čarobnega decembra in silvestrovanja 2019 pridobiti resnično zanesljivega in kvalitetnega partnerja, od ponudnikov pričakujemo najmanj dve pisni referenci o izvajanju po vsebini in obsegu primerljivih prireditev,« še navajajo.

Rok za oddajo ponudb v okviru tega javnega povabila za najem površin in opreme za Čarobni december in silvestrovanje 2019 – je 21. oktober 2019.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kritik (nepreverjen)

Dvomim ,da bodo našli ponudnika za 21 dni fešte brez donacije občine ? Razen če ni to na kožo pisano županovi gostinski ponudbi ? Potem je vse jasno .

LudiRudi (nepreverjen)

Mestna občina Maribor išče partnerja ....ČAROVNIKA za izvedbo prireditev Čarovni december 2019. Po vsej verjetnosti bo res ČAROVNIK.

Starejše novice