Mariborski mestni svetniki bodo na seji obravnavali rebalans občinskega proračuna. S predlaganimi spremembami se bo znižal letošnji proračun in zvišal prihodnje leto.

Mariborski mestni svetniki bodo na današnji seji obravnavali rebalans proračunov za leto 2021 in 2022. 

Kot je povedala vodja občinskega urada za finance Mateja Cekić, sta največji spremembi proračunov posledica uspešnega upravljanja dolga.

»Največja sprememba proračuna za leto 2021 je zmanjšanje sredstev na postavki odplačila glavnic za 1,6 milijona evrov, kar je posledica upravljanja z dolgom,« je razložila.

»Ta sredstva se prerazporejajo na različne proračunske postavke,« je še dodala.

Proračun za leto 2021 se znižuje za 3,5 milijona evrov

Občina bo prihranek med drugim namenila za celostno grafično podobo Mestne občine Maribor, dan Maribora, dokapitalizacijo Mestnih nepremičnin, urejanje zelenih površin, tehnično urejanje prometa, upravljanje semaforjev, za kabinsko žičnico, preplastitve cest, investicijsko vzdrževanje poslovnih prostorov, upravljanje stanovanja in spodbude gospodarstvu.

Proračun za leto 2021 se bo s 172,8 milijona evrov zmanjšal na 168,3 milijona, proračun za leto 2022 pa se bo zvišal za 4,8 milijona, in sicer s 142,7 milijona na 146,5 milijona evrov. 

Sredstva za promenado se prenašajo na drugo leto 

Tudi v proračunu za leto 2022 se zmanjšujejo sredstva za odplačevanje posojil, ki jih bodo preusmerili med drugim v nakup kompleksa MTT v Melju, načrtovanje preboja Ulice pariške komune na Pobrežje, za košarkarsko igrišče Branik in obnovo Dvorane Tabor.

Večja sprememba je prenos sredstev za promenado v Mestnem parku iz letošnjega proračuna na proračun za leto 2022. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice