Na Meljski cesti je vrata odprla nova veganska restavracija v Mariboru, ki bo v svoji ponudbi imela skorajda izključno vse iz lastnikovega vrta. Vegansko hrano želijo približati tudi vsejedcem, ki vegane radi sprašujejo: »Kaj pa potem ješ?«

Maribor ima novo vegansko restavracijo. Ob vse večjem številu veganov, pa tudi po želji o raznovrstni prehrani vsejedcev, je bila ponudba v mestu ob Dravi presenetljivo precej mala. To zdaj spreminja veganska restavracija Slovegija, ki je v četrtek odprla svoja vrata v Melju, na lokaciji prejšnje mariborske veganske restavracije.

»Gre za vegansko restavracijo z domačo pridelano hrano, večino iz mojega lastnega vrta, kar pa ni iz mojega domačega vrta pa je od prijateljev iz Avstrije. Mogoče bodo kdaj tudi kakšni rezanci iz trgovine, vendar tega bo zelo malo,« je pojasnil lastnik restavracije Slovengija Benjamin Borišek.

Samopostrežno in z raznovrstno, povsem svežo hrano

Nova mariborska veganska restavracija je samopostrežna, kar bo pripomoglo k manjši gneči v času malic. Razlog za samopostrežno ponudbo je tudi ta, da bo v Slovegiji vsak dan na meniju pač tisto, kar so vzeli iz lastnega vrta. »Če ne bom imel zelene solate na vrtu, te pač takrat ne bo na meniju,« je poudaril lastnik, sicer kuhar v prejšnji mariborski veganski restavraciji.

Ta se pogosto sreča z vprašanjem vsejedcev: »Kaj pa potem ješ?«, zato je nekaj časa razmišljal o imenu podobnem temu pogostemu vprašanju. Z vegansko restavracijo Slovegija želi vegansko prehrano predstaviti tudi vsejedcem in jim dokazati, da tudi vegani lahko jedo dobro, okusno in raznovrstno hrano.

Povsem brez konzerv

»Maščobe so super kvalitetne, vse je hladno stiskano, vse je sveže. Ne uporabljamo konzerv in kar se tiče surovin, 'boljše robe v Sloveniji ni',« je pojasnil Borišek in dodal da so glavna vodila restavracija »iz domačega vrta, sezonsko čisto in brez fiksnih menijev,« razen seveda ko bodo imeli študentske bone. Ob raznovrstni in sveži hrani v Slovegiji ponujajo lokalno kavo, ki je po mnenju lastnika najboljša v Sloveniji.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice