Projekt praznične krasitve mariborskih tržnic oziroma njihovih pokritih delov se je pričel lani v mestni četrti Nova vas, kjer se je Snaga na pobudo mestne četrti povezali z vrtcem Otona Župančiča.

Otroci so že lani okna taborske tržnice polepšali s snežaki in drugimi prazničnimi zimskimi motivi, letos pa so s Snago projekt razširili na vse pokrite dele mariborskih tržnic.

S pomočjo vrtcev je Snaga okrasila steklene površine male tržnice na Kidričevem trgu, tržnice Tabor in mlečno-mesnega paviljona na Vodnikovem trgu.

Na tržnici Tabor so moči in kreativnost združili otroci vrtcev Otona Župančiča, Jožice Flander in Studenci. Na Kidričevem trgu so steklene površine okrasili po idejah in kreativnih stvaritvah Vrtca Borisa Pečeta, medtem ko so otroci Vrtca Ivana Glinška praznično vzdušje vnesli v mlečno-mesni paviljon na osrednji tržnici na Vodnikovem trgu.

»Otroci pri izdelavi krasitve razmišljajo in govorijo o pomembnosti lokalne pridelave in uživanja doma pridelane hrane, prodajalce in kupce na tržnicah pa razveseli praznična podoba, ki nas bo spremljala do svečenice prihodnje leto,« so ob tem še sporočili iz Snage.

Sodelujočim vrtcem se bodo zahvalili s priznanjem, ki ga bodo prejeli za svoje delo, projekt pa bodo, kot pravijo, nadaljevali tudi v prihodnje, saj v njem vidimo vzajemne koristi.

Preberite še

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice