Fotografija je simbolična.
Pretresljiva zgodba enega od mariborskih brezdomcev je po objavi na spletnem portalu Mariborinfo v samo enem dnevu dobila mnogo lepše nadaljevanje.

Včeraj popoldan smo na Mariborinfo objavili zgodbo mariborskega brezdomca Jožeta, ki je v sredo praznoval okroglih 60 let. Pred leti je sanjal, da bo ta jubilej proslavil z veliko zabavo in se igral z vnuki. Pa se je življenje po ženini smrti obrnilo drugače.

»No, za rojstni dan sem klošaril v parku, da bi zbral pet evrov za mesni burek in eno Laško, slab dan je bil. Itak mi ni nihče verjel, da praznujem rojstni dan. Mislili so, da sem lažniv klošar,« je povedal Jože.

Jožeta to zimo vendarle ne bo zeblo

Žalostna zgodba mariborskega brezdomca je hitro zaokrožila po spletnih družbenih omrežjih. Mnogi so Jožetu želeli pomagati, pa niso bili povsem prepričani, kako.

Med njimi je bila tudi družina, pri kateri je brezdomec zadnjih nekaj let delal kot sezonski obiralec jabolk in grozdja. Članom družine se doslej niti sanjalo ni, da Jože nima doma.

Predsednica društva Humanitarček Ninna Kozorog je sporočila: »Našla se je prijazna družina, ki ima odveč prizidek k hišici. Imajo veliko kmetijo, pravi 'grunt'. Pa veeeeeliko vnukov.«

Včeraj zvečer je družina Jožeta kar sama poiskala. V zameno za sobo in hrano bo Jože pomagal v hlevu, na njivi in okrog hiše.

Jožetov rojstni dan so slednjič vendarle proslavili, kot se spodobi. Skuhali so mu pasulj s klobaso, dobil pa je tudi rojstnodnevno torto.

Jože, vse najboljše!

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kritik (nepreverjen)

Vse dobro Jože za rojstni dan .

Dragan Krstić (nepreverjen)

Ne pozabite da je dandanes lahko postati brezdomec. Napačna poslovna odločitev, kredit, prometna nesreča, bolezen potem nezmožnost dela in rubež pride.

Mackenzie_Grimwade

Z delom od doma zaslužim 145 na uro. Hkrati sem bil zelo presenečen, ker mi je sosed svetoval, naj se preusmerim na povprečno 120, vendar vidim, kako zdaj deluje. Doživljam množično svobodo zdaj, ko sem moj nejavni šef.

To počnem ......... w­w­w­.­C­a­s­h­F­l­o­w­7­7­.­C­o­m

Starejše novice