Ekipa mariborskih dijakov je s svojo aplikacijo ProTactics prepričala na dveh podjetniških tekmovanjih.

Aplikacija ProTactics, ki jo je razvila ekipa dijakov Srednje elektro-računalniške šole Maribor pomaga trenerjem pri reševanju različnih problemov na treningih in tekmah, saj vključuje vse, kar trener potrebuje, da lahko vodi svojo ekipo. Eden izmed članov ekipe Marko Kužner nam je pojasnil, da lahko trener z aplikacijo organizira treninge, prikazuje igralcem različne taktične akcije, vodi statistiko in bazo igralcev.

Ekipa mariborskih dijakov je z aplikacijo ProTactics osvojila prvo mesto na državnem tekmovanju Mladi podjetnik Fakultete za podjetništvo Gea College, pristala pa je tudi med tremi najbolj perspektivnimi idejami na izboru javne agencije Spirit Slovenija in Slovenskega podjetniškega sklada (SPS).

Kar 150 dijakov in učencev oziroma 32 ekip je svoje poslovne ideje začelo razvijati že lani, v okviru skupnega projekta Spirit Slovenija in SPS Realiziramo podjetniške ideje mladih skupaj. Na zaključku natečaja Gea College-a je sodelovalo 72 dijakov, ki so pred posebno strokovno komisijo morali predstaviti svoje projekte v 15 minutah.

Nagrada za aplikacijo

Dijaki so na natečaju Fakultete za podjetništvo Gea College kot zmagovalna ekipa prejeli šolnino za prvi letnik študija podjetništva na Fakulteti za podjetništvo Gea College, kjer bodo lahko nadgradili svoje znanje podjetništva. Na tekmovanju Spirit Slovenija in SPS pa so najboljše tri ideje prejele 500 evrov za nadaljno razvijanje svoje podjetniške ideje, so sporočili organizatorji obeh tekmovanj.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice