Dobrodelni koncert za mariborske brezdomce s sloganom »Gremo mi na boljše!«

Dijaki mariborskih srednjih šol v sodelovanju z Mestno občino Maribor v ponedeljek, 16. oktobra 2017, prirejajo dobrodelni koncert za mariborske brezdomce. Dogodek se bo v Veliki dvorani SNG Maribor začel ob 18. uri, sredstva pa bodo prvenstveno namenjena za pomoč ob selitvi mariborskih brezdomcev v novo zavetišče na Šentiljski cesti in širitvi programa pomoči.

Vstopnice za dobrodelni koncert so že v prodaji na spletni strani in prodajnih mestih Eventima. Cena vstopnice za dobrodelni koncert je 10 evrov za odrasle, za otroke in dijake pa 3 evre.

Sredstva za pomoč pri selitvi

S koncertom se bo širilo sporočilo o pomenu solidarnosti, razvijanju in ohranitvi dobrega odnosa mariborskih občanov do socialno ranljive skupine prebivalcev. Dobrodelno prireditev bodo v celoti izvedli dijaki mariborskih srednjih šol. Zbrana sredstva bodo namenjena za nabavo potrebne opreme in aktivnosti povezanih s selitvijo, povečanje aktivnosti za kvalitetno preživljanje prostega časa in vzpodbudo za učenje novih veščin mariborskih brezdomcev.

Novih 14 sob

V treh etažah zgradbe, v katero se bodo še to jesen preselili mariborski brezdomci, je 14 sob s tremi skupnimi prostori in tremi sanitarijami po posameznih etažah in še dodatno ločeno dvosobno stanovanje. Sobe so opremljene s posteljami, pisalnimi mizami in omarami.

Zavetišče za brezdomce Maribor deluje pod okriljem Centra za socialno delo Maribor in je sofinancirano s strani občine ter ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Nujnost zagotovitve novih prostorov je bila jasna že dlje časa, zdaj pa je občina v proračunih za leti 2017 in 2018 v ta namen rezervirala 160.000 evrov, od tega je za nakup objekta z opremo odmerila 148.000 evrov, ostalo bo namenjeno za dodatno ureditev.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice