Foto: Bogdan Dugonik
Včeraj so na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru obeležili že sedemnajsti dan fakultete.

Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru je že od leta 1995, ko se je nekdanja Tehniška fakulteta razdelila na štiri samostojne fakultete, pomembna znanstveno-raziskovalna in izobraževalna ustanova, na kateri je v 22 letih diplomiralo že okrog sedem tisoč študentov. V največji članici Univerze v Maribor je zaposlenih 290 ljudi in 1.904 študentov, imajo pa tudi 155 redno vpisanih študentov iz tujine.

»Posebej nas veseli, da se zanimanje mladih za študijske programe naše fakultete povečuje. Kar pet študijskih programov je bilo zapolnjenih že s prvo željo in posledično smo bili prisiljeni omejiti vpis. Naši diplomanti so izjemno iskani in delodajalci so z njimi zelo zadovoljni. Slovimo po tem, da teoretične podlage uspešno nadgrajujemo s praktičnimi znanji,« je povedal dekan Borut Žalik

Na fakulteti so še posebej ponosni na izjemno kakovost na raziskovalnem področju, ki je temelj univerzitetnega poučevanja in vzgajanja novih vrhunskih strokovnjakov. Fakulteta se lahko pohvali tudi z raziskovalcem in profesorjem Marjanom Mernikom, ki je po kriterijih WEB of Science in Clarity Analitics med enim odstotkom najbolj citiranih raziskovalcev na svetu na svojem področju. 

»Res, neverjeten uspeh, ki nam vsem pove, da se s trdim in poštenim delom da doseči več, kot bi kdorkoli lahko pričakoval,« je dosežek komentiral dekan, ki se je zbranim zaposlenim zahvalil tudi za korekten odnos do študentov, medsebojno spoštovanje, sodelovanje in zaupanje ter zaželel, da tako ostane tudi v bodoče. 

Foto: Bogdan Dugonik

Včerajšnje praznovanje so tradicionalno začeli s predavanjem fakultetnih strokovnjakov z določenega področja. Letos je bilo le-to povezano z zelo aktualno temo tehnologije veriženja blokov, o kateri sta govorila Muhamed Turkanović in Boštjan Kežmah. Dokaz aktualnosti in zanimanja za temo je bil tudi obisk, saj je bila predavalnica polna do zadnjega kotička. 

Podelitev priznanj najboljšim

Na svečani slovestnosti so priznanja prejeli najboljši diplomanti, prav tako so 13 študentom, ki so se najbolj izkazali na raziskovalnem področju, podelili priznanja za izjemni prispevek ter pet priznanj za nadpovprečno angažiranost. Priznanja so prejeli tudi zaposleni, in sicer za pedagoško, raziskovalno in strokovno delo ter Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije, ki je prejela priznanje za sodelovanje na pedagoškem področju in donacijo opreme za pedagoške namene.

Slovesnost sta kulturno popestrila Mešani pevski zbor FERI, ki je v juniju na mednarodnem tekmovanju osvojil zlato priznanje in Fotografski klub FERI, ki je v avli pripravil razstavo fotografij. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice