Foto: Janez Leskovar
Dolgoletni mariborski gostinec Miroslav Krnjič je prepričan, da so najemnine za stojnice na mariborskem Martinovanju pretirane. Zavodu za turizem Maribor - Pohorje bi po njegovih besedah za enodnevni najem moral odšteti 1200 evrov.

Na svojem Facebook profilu je Miroslav Krnjiča delil sočen zapis. Pojasnil je, da mariborsko martinovanje obiskuje že 34 let, zato je sprememb sicer že vajen.

Letos pa naj bi kaplja vendarle šla čez rob, je poudaril gostinec: »Sprašujem se, kako lahko nekdo, ki naj bi delal za razvoj in promocijo Maribora, za enodnevno prireditev zaračuna lokalnemu gostincu 1200 evrov najemnine za osem ur dela.«

Pod objavo mariborskega gostinca se je vnela burna razprava. »Midva sva že lani odnehala. Se ne splača. Žalostno in nerealno postavljajo cene,« je v komentarju zapisala Maruša Vidovič.

»Mislim, da bi se gostinci morali zmeniti in iz protesta za nekaj dni zapreti lokale,« je predlagal Franc Čelofiga. Darko Kurbus pa je pristavil: »Organiziraj srečanje pred občino pa takoj pridemo. Vsak s svojo zgodbo sicer, vendar skupaj z istim imenovalcem. Enkrat jim je treba pokazat!«

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Norooo.ocitno lahko,ker so verjetno drugi pripravljeni toliko tudi placat.ce nebi bi bilo prazno

Upnik (nepreverjen)

Gospod Krnjič rajši poravnaj svoje dolgove do delavcev!!!

Starejše novice