Na pobudo Mestne občine Maribor je te dni prišlo do sodelovanja med Hostlom Pekarna in Univerzitetnim kliničnim centrom Maribor.

V naslednjih dnevih in tednih bo Hostel Pekarna namenjen zdravstvenim delavcem, zaposlenim v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor, ki bodo lahko kapacitete hostla koristili za čas, ki ga nujno potrebujejo, da si odpočijejo. Že danes bodo tako prvi zdravstveni delavci, ki v tem času delajo pod največjim pritiskom, uporabili Hostel Pekarna.

V okviru sodelovanja so v hostlu poskrbeli za dodatne ukrepe, s katerimi bomo zaščitili tako osebe, ki še delajo v Upravni stavbi, kjer se Hostel Pekarna nahaja, ter zaposlene iz Univerzitetnega kliničnega centra Maribor.

Posamezniki, ki bodo uporabljali nastanitve, bodo sami izvajali čiščenja in razkuževanja prostorov, poskrbeli za pranje posteljnin in brisač. V hostlu so tudi ločili poti, po katerih se po objektu gibajo zdravstveni delavci ter ostali.

Marja Guček, direktorica Mladinskega kulturnega centra Maribor je povedala: »Zelo hitro, v bistvu v dveh dneh, smo se z Univerzitetnim kliničnim centrom Maribor dogovorili kako bomo operativno izpeljali sodelovanje. Vsem nam je bilo v interesu, da rešitve za sodelovanje najdemo čim prej. Če pa samo pomislim kakšno delo sedaj opravljajo zaposleni v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor ter zdravstveni delavci v ostalih ustanovah, pa je to, da jim ponudimo prazne kapacitete hostla najmanj kar lahko naredimo.«

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kurta (nepreverjen)

Bravo Župan!

gasilec lojz (nepreverjen)

In spet bodo zaslužili
saj so itak vse nastanitvene zmogljivosti brez gostov
in to jim je pravi balzam

In reply to by Kurta (nepreverjen)

Starejše novice