FOTO: Ekoglobal.net
Med prvimi so medovite rastline posadili varovanci Doma Danice Vogrinec, s skrbjo za vse bolj ogrožene čebele pa nadaljujejo mariborski šolarji.

Sajenje medovitih rastlin pa se nadaljuje. V tednu pred svetovnim dnevom čebel bo zopet bolj dinamično, saj bodo učenci osnovne šole Kamnica, Selnica, Gustava Šiliha Maribor, Janka Padežnika Maribor, Frana Roša Celje ter dijaki Lesarske šole Maribor in Biotehniške šole Maribor na svojih šolskih vrtovih posejali medovite cvetice, začimbe in grmovnice ter s tem zagotovili hrano čebelam v njihovih ali okoliških čebelnjakih.

Med prvimi so pa že sadili varovanci Doma Danice Vogrinec, za katere je bil to prav poseben dan.

20. maja, na svetovni dan čebel, pa bo organizirana saditev medovitih grmovnic na Vrbanskem platoju – na največjem črpališču pitne vode Severovzhodne Slovenije, s katerim že desetletja gospodari Mariborski vodovod in s tem zagotavlja oskrbo z vodo prebivalcem Maribora in velikega dela severovzhodne Slovenije.

Medovita drevesa v Betnavskem gozdu, ki so jih skupaj z gozdarji družbe Slovenski državni gozdovi, čebelarji Čebelarske zveze društev Maribor, krajani in dijaki Lesarke šole Maribor in Biotehniške šole Maribor posadili aprila, pa se sedaj že »borijo za svoj prostor pod soncem« in tako lahko upamo, da jim bo uspelo zrasti v lepa medovita drevesa, ki bodo zagotavljajo hrano čebelam in ljudem »pašo« za oči.

Charles Darwin je namreč pred več kot 200 leti, ko situacija na našem planetu še sicer ni bila tako kritična, kot je danes, zapisal: »Naše življenje bi bilo ekstremno težje, če čebele izginejo.«

FOTO: Ekoglobal.net

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
LudiRudi (nepreverjen)

Ganđa je najbolj donosna rastlina .

Starejše novice