Foto: Nacionalni inštitut za javno zdravje
Na martinovo so otroci podravskih osnovnih šol že peto leto zapored opozarjali na problematiko alkohola v prometu. In to na prav poseben način!

Otroci v osnovnih šolah so oktobra skupaj s svojimi mentorji v okviru likovnega natečaja akcije Otroci za varnost v prometu ustvarjali na temo alkohola in prometa.

Ob zaključku akcije, na martinovo, so otroci Osnovne šole Hajdina ob spremstvu dveh predstavnikov Policijske postaje Ptuj svoje in izdelke drugih otrok v okolici svoje šole predali naključnim voznikom ter jim zaželeli srečno in varno pot brez alkohola. Izdelke je delilo 16 otrok, učencev drugega in tretjega razreda.
 

Foto: Nacionalni inštitut za javno zdravje

Nastalo je 568 risbic

V akciji je sodelovalo 568 učencev in 29 mentorjev iz devetih podravskih osnovnih šol. Sodelovale so Osnovna šola Breg Ptuj, Osnovna šola Hajdina, Osnovna šola Cirkovce, Osnovna šola borcev za severno mejo Maribor, Osnovna šola bratov Polančičev Maribor, Osnovna šola Pohorskega odreda - podružnica Kebelj, Osnovna šola Voličina, Osnovna šola Lenart in Osnovna šola Gustava Šiliha Laporje
 

Foto: Nacionalni inštitut za javno zdravje

Akcijo je izvedel Nacionalni inštitut za javno zdravje, Območna enota Maribor, v sodelovanju s podravskimi osnovnimi šolami in Policijsko postajo Ptuj.

Foto: Nacionalni inštitut za javno zdravje

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice