Poletje je v polnem razmahu, temperature se po deževnih in hladnejših dneh ponovno višajo. Na Mariborskem otoku beležijo odlične rezultate s trenutnim obiskom.

Začetek poletja je zaznamovalo lepo vreme, temperature so se hitro povzpele do 30 stopinj Celzija. Vmes smo imeli nekaj močnejših ploh in neviht, ki pa se pri obisku Mariborskega otoka niso pretirano poznale. V zadnjih tednih so termometri pokazali tudi 36 stopinj Celzija, zato je mariborsko kopališče privabilo vse več kopalcev, ki so se želeli vsaj malo osvežiti. 

Do sedaj odlična obiskanost mestnega kopališča

Edino mestno kopališče na prostem Mariborski otok je letos svoja vrata odprlo 21. junija ob začetku šolskih počitnic. Vodja športnih objektov Maribor Matej Pungartnik je za Mariborinfo povedal, da so v letošnji sezoni zabeležili kar 11.000 kopalcev več kot v lanskem letu.

Po dobri polovici kopalne sezone je Mariborski otok obiskalo že 20 tisoč kopalcev. Pungartnik je s trenutnim izidom več kot zadovoljen. V kolikor bo vroče vreme vztrajalo še ves avgust bodo tako na Mariborskem otoku zlahka dosegli rekordno število obiskovalcev.

Kaj bo z obnovo?

Prenova Mariborskega otoka še vedno ostaja nerazrešena uganka. Po besedah Pungartnika bi moral o tem spregovoriti mariborski župan Saša Arsenovič. Želijo si, da bi Mariborski otok uredili v retro varianti, kar pomeni, da bi se – glede na to, da je zaščiteno območje – uredila stavba, ploščad in bazenska ploščad, saj menijo, da bi si Mariborski otok zaslužil novo preobleko.

Letos je Mariborski otok dočakal zgolj minimalno prenovo. Tako so zaradi pomanjkanja sredstev obnovili zgolj mali bazen, pobarvali bazene, ki so se luščili, a tudi te ne v celoti. Poskrbeli so še za redna vzdrževalna dela, kot je čiščenje bazenov in ploščadi, obrez žive meje in dreves. 

Izkoristite poletje dokler še lahko

Kislo vreme nam je torej kar nekajkrat pokvarilo poletno veselje. A naj bo to le opomin, da se z zabavo in sprostitvijo ne splača odlašati. Poletje ne čaka nikogar in minilo bo, kot bi trenil. Mariborski otok naj bi letos svoja vrata zaprl 1. septembra, vse pa je seveda odvisno od vremena. V primeru lepega vremena bo kopališče odrto še dodaten teden dni. 

Zato dobro izkoristite te vroče dni – le pripeki se ognite in poskrbite za dovolj tekočine.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Dobro

Kaktene? (nepreverjen)

Super, sej na Otoku je bilo vedno fajn.

BERO (nepreverjen)

Vsako leto se piše o obnovi M. Otoka. Pri skrbet evropska sredstva in obnovi kopališče, kot si Mariborčani zaslužimo.

Starejše novice