Fotografija je simbolična.
Tri glasbene skupine so združile moči in bodo nastopile na dobrodelnem koncertu, kjer bodo zbirali nogavice, rokavice ter prostovoljne prispevke za tople obroke starostnikov.

V Mariboru in okolici je vedno več starejših, ki živijo sami in na robu socialnega dna. Nekateri si nimajo niti enega toplega obroka na dan. Razlog za to je lahko finančna stiska, bolezen ali preprosto nimajo motivacije, da bi si skuhali topel obrok. 

Pri društvu Humanitarček so se zaradi tega odločili za akcijo v okvirju 30 dni za 30 srčnih dejanj, v katero so vključili starostnike, starejše od 75 let in živijo sami predvsem v odmaknjenih krajih ter si ne morejo privoščiti toplega obroka. Z akcijo bodo starostnikom omogočili 4 tople obroke na teden ter praznične obroke (božič, novo leto, pustni krofi, velika noč in martinovo).

Akciji so se pridružili tudi mariborski rokerji, ki bodo nastopili na dobrodelnem koncertu. Dobrodelni koncert bo potekal v četrtek, 7. decembra ob 19 uri v Jazz klub Satchmo. V okviru dobrodelnega koncerta bodo nastopile skupine Leonart, Okttober in Mama Rekla. Vstopnina na koncert so tople nogavice ali rokavice ter prostovoljni prispevki, ki bodo namenjeni za tople obroke starejših.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice