Študentske organizacije in študentski klubi s sloganom »Častim ½ litra!«, pozivajo vse študente, naj se v čim večjem številu odločijo za darovanje življenjsko pomembne tekočine, ki rešuje življenja.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM), pod okriljem Študentske organizacije Slovenije (ŠOS), skupaj s Študentsko organizacijo Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani), Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem (ŠOUP) in z lokalnimi študentskimi klubi, organizira tradicionalni Študentsko krvodajalsko akcijo po vsej Sloveniji. Mariborski študentje bodo lahko darovali kri v dveh tradicionalnih terminih;

 V ponedeljek, 8. aprila 2019, bo krvodajalska akcija potekala od 9:00 do 14:00 ure v dvorani ŠTUK, v torek 9. aprila 2019, pa bo potekala od 8:00 do 14:00 ure v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor, na Centru za transfuzijsko medicino (Ljubljanska 5, Maribor).
 

Možen tudi vpis za darovanje kostnega mozga, organov in tkiv

Vsak študent krvodajalec po odvzemu krvi prejme malico in simbolično darilo, ki ga podarja ŠOUM. Tudi letos bo v sodelovanju z Društvom Epruvetka možen vpis za darovanje kostnega mozga, v sodelovanju z Rdečim križem pa  bodo na voljo pristopne izjave za darovaje organov ter tkiv po smrti.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice