Tudi tokrat bodo ob začetku novega študijskega leta bruci prejeli priročne informacijske mape, vendar tokrat ob prvem vpisu v sistem subvencionirane študentske prehrane in ne pred fakultetami.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru ob začetku novega študijskega leta tradicionalno pozdravlja študente z informativno akcijo DOSTOP, s katero želi izraziti dobrodošlico brucem ter vsem študentov. 

Študentje mape tokrat ne bodo prejeli pred fakultetami, ampak ob vpisu v sistem subvencionirane študentske prehrane. Hkrati Študentska organizacija Univerze v Mariboru predstavlja tudi številne aktivnosti ter dogodke, ki bodo prilagojene trenutnim zdravstvenim razmeram.

»Že od vsega začetka se pri Študentski organizaciji Univerze v Mariboru trudimo, da mariborski študenti dobijo potrebne informacije in podporo ob študiju. Pomembno je, da se zavedajo svojih pravic ter dolžnosti, mi pa jim bomo hkrati omogočili tudi pester obštudijski program, ki bo letos nekoliko drugačen, kot smo ga bili vajeni v preteklih letih. Študentski čas ni le čas študija – je tudi čas privajanja na samostojnost, pridobivanje neformalne izobrazbe, sklepanju življenjskih medosebnih vezi in izkoriščanje svobode, ki jo študentsko življenje omogoča,« študente pozdravlja predsednik Študentske organizacije Univerze v Mariboru Dejan Glazer

Študentsko mapo DOSTOP bruci Univerze v Mariboru prejemajo ob vpisu v sistem subvencionirane študentske prehrane, ki do 9. oktobra poteka v dvorani Študentskega kulturno – prireditvenega centra ŠTUK.

V mapi se nahaja blok za zapiske, kemični svinčnik, študentski »popustnik« in napotitev do pomembnih informacije ob vstopu v svet študentskega življenja.

»Welcome weeks ŠOUM 2020«

Skupina Študentske organizacije Univerze v Mariboru za mariborske študente skozi leto pripravi več kot sto dogodkov in aktivnosti, v prvih dneh pa bodo mladi imeli možnost udejstvovanja na različnih dogodkih, zapakiranih v t. i. »Welcome Weeks ŠOUM 2020«, ki so postala že stalnica ob začetku študijskega leta. Dogodki so letos prilagojeni aktualnih zdravstvenim razmeram, tako vsaj zaenkrat večjega druženja med študenti ne bo. Študentska organizacija Univerze v Mariboru bo na vseh dogodkih poskrbela za varnost vseh obiskovalcev.

Ana Helbl, sekretarka za interesne dejavnosti študentov, dodaja: »Letošnji tedni dobrodošlice trajajo od 30. septembra do 22. oktobra, program je obširneje predstavljen na spletni strani. Med skoraj dvajsetimi dogodki v sklopu najdemo Komični četrtek, Trivia večer, Tek na Kalvarijo, Študentsko krvodajalsko akcijo, Glasbeno-literarni večer, študentske športne aktivnosti ter avdicije za pevski zbor in folklorno skupino. Študente hkrati naprošamo, da se dogodkov udeležujejo odgovorno in v skladu s priporočili za preprečevanje širjenja okužbe s covid-19.«

Tutorstvo Študentske organizacije Univerze v Mariboru

Tudi v novem študijskem letu bo študentom na voljo skoraj sto »študentov tutorjev« na devetihih fakultetah Univerze v Mariboru.

Tutorstvo Študentske organizacije Univerze v Mariboru je tradicionalen večletni projekt, katerega bistvo in namen je olajšati študentom prvega letnika vključevanje v univerzitetno okolje, usmerjati mlajše študente skozi študij in jim svetovati pri reševanju problemov, ki se jim pojavljajo v času študija.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice