Zbiranje življenjskih sredstev bo potekalo 2. in 3. decembra v nakupovalnem centru Qlandija ter 16. in 17. decembra v Mercator centru Tabor II.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru že tradicionalno organizira dobrodelno akcijo zbiranja življenjskih potrebščin za brezdomce in socialno ogrožene v Mariboru. Zbiranje bo potekalo v dveh terminih, in sicer v nakupovalnem centru Qlandija ter v Mercator centru Tabor II. S tovrstno akcijo želi ŠOUM spodbuditi ljudi, da s svojim prispevkom pomagajo socialno ogroženim skupinam in tako pridobiti čim več sredstev, od suhe, nepokvarljive hrane do higienskih pripomočkov ali oblačil, ki jih socialno ogroženi potrebujejo za vsakodnevno prebijanje skozi življenje. Po koncu akcije bo ŠOUM zbrana sredstva podarila Rdečemu križu Maribor.

ŠOUM bo v času obratovanja nakupovalnih središč postavila stojnico, kjer bodo informatorji nagovarjali mimoidoče k prostovoljnemu prispevku materialnih dobrin. Projekt je postal že tradicionalen, do sedaj pa je s strani mariborskih občanov vsako leto naletel na zelo dober odziv.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice