Študentska organizacija Univerze v Mariboru in mariborski študenti tradicionalno na pomoč občanom pri odstranjevanju snega.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru že skoraj 20 let, preko Centra za pomoč na domu, pomaga ostarelim in invalidnim občanom mesta Maribor pri odstranjevanju novozapadlega snega

Poleg zimskega čiščenja mariborski študenti starejšim občanom pomagajo tudi pri spomladanskih in jesenskih opravilih.

Na terenu že danes

V organizaciji Študentske organizacije Univerze v Mariboru bodo študentje danes in po potrebi tudi v prihodnjih dneh brezplačno odstranjevali sneg izpred domov starejših in invalidnih občanov mesta Maribor.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru sodeluje s Centrom za pomoč na domu in Društvom upokojencev. Mariborski študentje so projekt »Zimsko čiščenje« začeli že leta 2004.

Študenti bodo obiskali okoli deset različnih lokacij po mestu Maribor, kjer bodo starejšim in invalidnim občanom pomagali pri odstranjevanju novozapadlega snega z dvorišč in dovozov. 

Tradicionalna akcija poteka že skoraj 20 let. V tem času so študenti obiskali že več kot 200 lokacij.

David Lukner, vodja projekta »Zimsko čiščenje«, ob tem dodaja: »Veseli smo, da lahko pomagamo starejšim občanom in da na koncu dneva vidimo njihove nasmejane ter zadovoljne obraze. Študentska organizacija Univerze v Mariboru pa poleg pomoči na domu v teh dneh odstranjuje sneg tudi v samem študentskem kampusu in na bolj prehodnih študentskih poteh.

Študentje smo del univerzitetnega mesta Maribor in naša prijetna dolžnost je, da njemu in njegovim občanom, predvsem tistim, ki so moči potrebni, pomagamo.«

Prostovoljci Študentske organizacije Univerze v Mariboru bodo na terenu tako danes, kakor tudi ob ostalih dnevih, ko bo zapadla večja količina snega. 

Prostovoljci, pridružite se!

Ekipi se lahko pridružijo tudi ostali prostovoljci, ki želijo priskočiti na pomoč starejšim občanom oziroma tistim, ki si težko pomagajo sami.
 
Študentska organizacija Univerze v Mariboru skozi leto organizira številne projekte na področju solidarnosti in prostovoljstva. Poleg omenjenega odstranjevanja snega, študenti pomagajo tudi na spomladanskih in jesenskih akcijah, kjer starejšim občanom pomagajo pri vsakodnevnih opravilih na vrtovih in okolici njihovih domov. 

V poletnem času pa poteka tradicionalna Študentska delovna brigada, ki se je izvedla že več kot 20-krat.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice