»Častim ½ litra!« - s tem sloganom študentske organizacije in klubi študente pozivajo, naj se v čim večjem številu odločijo za darovanje tekočine, ki rešuje življenja.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) pod okriljem Študentske organizacije Slovenije (ŠOS) skupaj s Študentsko organizacijo Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani), Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem (ŠOUP) in z lokalnimi študentskimi klubi organizira tradicionalni Študentski krvodajalski teden po vsej Sloveniji.

Mariborski študentje rešujejo življenja

Akcije potekajo dvakrat letno in aprila letos je v Mariboru kri darovalo že 250 študentov.

Luc Horvat, vodja Vseslovenskega krvodajalskega tedna v Mariboru, dodaja: »Verjamemo, da bomo tudi tokrat mladi v velikem številu pristopili k akciji. V ponedeljek, ko akcija poteka na ŠTUK-u, bodo ŠOUM informatorji pred fakultetami Univerze v Mariboru pozivali študente k darovanju. V torek, ko akcija poteka v UKC Maribor, bo ŠOUM poskrbela za prevoze študentov krvodajalcev izpred mariborskih fakultet in ŠTUK-a.«

Pomagate lahko tudi vi

Mariborski študentje bodo lahko kri darovali v dveh terminih:

  • 10. oktobra 2016, od 9:00 do 14:00, krvodajalska akcija bo potekala v dvorani ŠTUK (Gosposvetska cesta 83, Maribor)
  • 11. oktobra 2016, od 8:00 in 15:00, krvodajalska akcija bo potekala v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor, na Centru za transfuzijsko medicino (Ljubljanska 5, Maribor)

Vsak študent krvodajalec po odvzemu krvi prejme tudi malico in simbolično darilo, ki ga podarjajo Mariborske lekarne.

Pričakujejo rekordno število krvodajalcev

V vseslovenski krvodajalski akciji se število krvodajalcev vidno povečuje, tudi tokrat pa pričakujejo rekordno število udeležencev.

V Mariboru akcijo sicer organizira ŠOUM v sodelovanju z Območnim združenjem Rdečega križa Maribor in UKC Maribor. 

*Slika je simbolična

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice