Podjetje Borgla iz Maribora je nameravalo na platformi Kickstarter zbrati sredstva v višini 15.000 ameriških dolarjev.

Kot smo že poročali, sta inženirski oblikovalec Marko Borko in grafični oblikovalec Andrej Glažar pred nekaj dnevi začela s kampanjo zbiranja sredstev za Kefirko posodo za pripravo sira. Na platformi za množično financiranje je podjetje želelo zbrati sredstva v višini 15.000 ameriških dolarjev. Danes sta ta znesek prekoračila že za dobrih 6.000 ameriških dolarjev. Verjetno se številke tukaj ne bodo ustavile, saj je do konca kampanije še dolgih 42 dni, podpora projektu pa raste iz ure v uro.

Za izdelek že v treh urah 5000 ameriških dolarjev

Da je izdelek mednarodno zanimiv sta poslovneža ugotovila hitro po začetku kampanije na platformi za množično financiranje, ko sta po treh urah na računu že imela 5000 ameriških dolarjev.

Kefirko

Pri njunem izdelku gre za kuhinjski pripomoček za domačo pripravo sira iz kefirja ter ostalih vrst sira, kot so mocarela, skuta ali maskarpone. Za pripravo domačega sira iz kefirja enostavno nalijete kefir v Kefirko posodo za pripravo sira in pustite odcejati za nekaj ur ali čez noč. Strjenemu siru lahko pred serviranjem lahko dodate še različne začimbe, zelišča ali sadje za boljši okus.

Naj še na koncu spomnimo, da sta podjetje Borgla mlada inovatorja ustanovila leta 2014 s pomočjo bogatih izkušenj na področju materialov, produktnega razvoja in z željo po zdravem načinu življenja. Ustvarjalca sledita viziji po lastni pripravi fermentirane hrane v vsakdanjem življenju.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice