Utrinek iz zadnjega kolesarskega protesta v Ljubljani (foto: Bobo).
Prestolnici in tudi Mariboru se obeta vnovično protestno kolesarjenje po mestnih ulicah, koliko 'kolesarjev' se bo zbralo ne upa napovedati nihče, a opozicija trdi, da bo »gneča«.

Znova tudi v Mariboru napovedujejo protest, ki naj bi bil usmerjen proti trenutni vladi, odločitev za kolesarjenje na ulicah pa naj bi izhajala iz občutka nemoči.

Koliko protestnikov se bo zbralo v Mariboru ne upa napovedati nihče, k protestnemu kolesarjenju pa državljane nagovarja še opozicijska politika in to kljub prepovedi javnega zbiranja.

Skrbi pa informacija, ki je zaokrožila na družbenih omrežjih, in sicer naj bi se na protestih aktivirale tudi neonacistične skupine.  

Kolesarje bo spremljala policija

Na Policijski upravi Maribor so zatrdili, da bodo aktivnosti policistov na protestu usmerjene v vzdrževanje javnega reda in miru, skrb za zagotavljanje varnosti udeležencev in prometa ter nadzor nad upoštevanjem odloka o začasni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih krajih, površinah in mestih v Republiki Sloveniji.

»Udeležence pozivamo, naj upoštevajo navodila policistov in spoštujejo ukrepe, določene z omenjenim odlokom,« so za Mariborinfo dejali na Policijski upravi Maribor.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Danvid (nepreverjen)

Vse popisat in visoke kazni dat.

Haja (nepreverjen)

Popisat? To nič ne pomaga, ker 90 procentov itak nimajo kaj vzet! Socialno dobijo vseeno v celoti. Zapret ob vodi in starem kruhu, da bodo videli, kaj je težko življenje. Pa še to si bi mogli zaslužiti z delom.

Vlada bo padla (nepreverjen)

ker ni bila legitimno izvoljena ... protesti proti vladi so upraviceni.

In reply to by Haja (nepreverjen)

Haja (nepreverjen)

No, pa povej, kdo je zmagal na prejšnjih volitvah in koliko je imel prednosti pred Šarčekom? Vsi ostali so pač malo pozno spregledali, da se niso prav odločili! Vlada je bila legitimno izvoljena. Šarček je pa v najhujšem času stisnil rep med noge.

janban

Izgleda,da so v norišnici pozabili zaklenit vrata in so se šli tepčki malo vozit s kolesi.

Mariborčan999 (nepreverjen)

Vlada, prej boste odstopli, prej bo mir!

Starejše novice