Letošnje poletje je poskrbelo za dobro letino paradižnika. Gospodinja Marija je na svojem vrtu vzgojila pravega velikana.

Letošnje poletje je s predhodnim deževjem očitno šlo precej na roko kmetovalcem in vinogradnikom. Med pridelovalci vrtnin bo še posebej ostalo v spominu Mariji Haložan, ki je na svojem vrtu v Boračevi, le streljaj od Radencev, uspelo vzgojiti pravega velikana med paradižniki. Kljub veliki vlagi, ali pa ravno zaradi tega, so na njenem vrtu zrasli paradižniki velikani.

»Začelo se je dobro in so se plodovi zelo razvili, nato pa je preveč vlage naredilo svoje in so plodovi začeli pokati od hitre rasti. Vseeno pa jih je kar nekaj ostalo zdravih in so številni paradižniki presegli kilogram in več. Eden največjih izmed lepih rdečih sadežev je dosegel kar lepo težo, in sicer natančno 1.768 gramov, kar je zelo veliko,« nam je povedala znana ljubiterljica vrtnarjenja.

Marija praktično vsako leto pridela paradižnike velikane, zanimivo pa je, da kar sama shranjuje semena in potem iz njih vzagaja sadike.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice