Maprom se namerava prijaviti na razpis SID banke za razvoj slovenskega turizma, ki daje na razpolago kar 300 milijonov evrov. Za 24 milijonov evrov v naslednjih petih letih želijo urediti žičniške naprave na Pohorju in dodati vmesno postajo gondole.

SID banka za razvoj slovenskega turizma namenja za 300 milijonov evrov dolgoročnih kreditov po 2,6-odstotni obrestni meri. Ena pravna oseba lahko na razpisu, ki je bil razpisan v mesecu septembru, pridobi 20 milijonov evrov sredstev, 15 odstotkov pri projektih pa mora biti lastne udeležbe.

Prav zato Marprom želi na zadnji seji mestnega sveta v trenutni zasedbi dobiti soglasje za izvedbo investicij v naslednjih petih letih, v kolikor pridobi financiranje.

Če je prijavitelj na razpisu SID banke uspešen, še ne pridobi teh sredstev, temveč si jih le »rezervira« za obdobje petih let. Del sredstev pridobiva šele, ko ima pridobljeno gradbeno dovoljenje.

V naslednjih petih letih bi ob 20-milijonskem kreditu SID banke Marprom vložil še štiri milijone lastnih sredstev. Investicije bi usmerili za ureditev žičniških naprav na Pohorju in nadgradnjo trenutne gondole. Soglasje mestnega sveta potrebujejo zaradi lastne udeležbe.

»Želimo postaviti vmesno postajo gondole, s katero bi omogočili kolesarsko sezono tudi v zimskih mesecih in rezervno progo za svetovni pokal,« je na današnjem druženju z novinarji pred sejo mestnega sveta povedal direktor Marproma Bernard Majhenič.

Marprom bi v naslednjih petih letih zamenjal sedežnico Sleme in na tistem območju postavil gondolo, omenjeno sedežnico pa bi prenovili in preselili na odsek Videc. Tam bi postavili še zajetje vode. Sredstva bi izkoristili tudi za odkup sektorja Areh in odkup sedežnice Radvanje.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice