S 1. julijem začenja veljati poletna avtobusna linija Bellevue-Areh, ki bo do 31. avgusta vozila ob sobotah, nedeljah in praznikih.

Danes Marprom uvaja posebno avtobusno linijo na Pohorju, in sicer od Hotela Bellevue do Areha z vmesnimi postajami pri nekaterih znanih pohorskih kočah in domovih. Manjši avtobus bo na relaciji Bellevue-Areh do 31. Avgusta vozil ob sobotah, nedeljah in praznikih, opravil pa bo 10 voženj dnevno.

Cena vozovnic in vozni red

Cena enosmerne vozovnice, ki jo potniki plačajo pri vozniku avtobusa, je za odrasle 2 evra, za otroke in mladino do 15 leta pa 1 evro. Vozni red je dostopen na spletni strani Marproma in na spletni strani Visit Pohorje. Zadnja večerna vožnja z Areha na Bellevue je planirana tako, da bodo potniki lahko ujeli še prevoz s krožno kabinsko žičnico v dolino.

Sofinanciranje projekta

Projekt posebne avtobusne linije Bellevue-Areh, ki ga izvaja javno podjetje Marprom, sofinancirajo Mestna občina Maribor, občina Ruše in Društvo gostincev Pohorja. Prav ti si od poletne avtobusne linije, ki bo v poletni sezoni na voljo obiskovalcev Pohorja, turistom in vsem drugim, obetajo večje ševilo gostov v kočah in domovih.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice