Bo famozni zipline med Pohorjem in Qlandijo res vzpostavljen?

Direktor Marproma Bernard Majhenič je potrdil, da je snega za Zlato lisico dovolj. Zaenkrat ne obstajajo vremenski pojavi, ki bi Zlato lisico preprečili, seveda pa na nepredvidljive razmere (južni veter z dežjem) ne moremo vplivati. A trenutno je dovolj mrzlo in že sedaj je na progi dovolj snega, da se tekmovanje spelje. Na celotnem območju Pohorja že sedaj obratuje 92 topov, 60 samo na mariborskem delu. Že čez osem dni pa bomo začeli razgrinjati progo za Zlato lisico.

Praznična nočna smuka za 10 evrov

Da na Pohorju vse funkcionira kot mora, za zdaj skrbi 30 zaposlenih na Marpromu. Trenutno so za smuko pripravljene štiri proge mariborskega Pohorja: Sleme, Bellevue, areška proga in Cojzarica. V petek se četverici pridruži še ruška proga na areškem delu. Z naslednjim vikendom pa se odpira smučarska sezona v polnem obsegu, a ne nižje od slemena zaradi tekme za Zlato lisico. A brez skrbi, ta proga bo ponovno odprta takoj po končanem tekmovanju.

Tudi čez praznike boste lahko smučali. V nedeljo in ponedeljek, 25. in 26. decembra, bo na Pohorju ob redno odprtih dnevih od četrtka do sobote možna nočna smuka. Ob prehodu v novo leto pa bo podaljšan tudi obratovalni čas gondole. Krožna kabinska žičnica bo 31. decembra vozila vsako polno uro ob 7.00, 8.00 in 17.00, neprekinjeno pa bo krožila v času dnevne in nočne smuke med 8.45 in 16.00 ter med 17.45 in 21.00. Prav tako bo gondola krožila od 21.00 do 1.00 naslednjega dne, temu pa bosta 1. januarja sledili še vožnji ob 2.00 in 3.00 zjutraj.

Novi eko 'busi'

V prihajajočem letu 2017 pa nas čaka še več prijetnih novosti. Za prijeten dodatek h prometu bo v mesecu marcu prav zagotovo poskrbelo pet novih avtobusov na stisnjen zemeljski plin, ki jih bo sofinanciral Eko sklad. Pozneje pa na Maropromu načrtujejo še nabavo desetih dodatnih vozil.

Zipline le še (znanstveno)fantastična zgodbica

Pred dnevi se je v medijih še pisalo o fantastični ideji ziplina, ki naj bi potekal med Pohorjem in Qlandijo.

»Mislim, da je to fenomenalna ideja, a se bolj nagibam k temu, da ta ideja ni izvedljiva predvsem zaradi daljnovoda, ki gre čez Radvanje,« pojasnjuje Majhenič.

Edina (a težko izvedljiva) možnost bi bila, da se daljnovod pospravi pod zemljo, kjer bi lahko deloval tudi kot topla greda.

Poletna presenečenja

Tudi v poletnih mesecih imajo na Marpromu velikopotezne načrte, a zanje še vedno potrebujejo strokovni kader, ki bi te načrte potem tudi izpeljali. Predvidevajo pet novih prog za downhill gorsko kolesarjenje, urediti nameravajo vse kolesarske gozdne poti, ki Mariborsko Pohorje povezujejo z Areškim in jih prirediti za družinska kolesarjenja. Pripravlja se tudi prostor za piknike, kjer bodo ljudje lahko najeli roštilj, mizico in tako naprej. Čaka nas tudi nogometno igrišče v balonu in adrenalinski park. Vse to se po besedah Majheniča lahko realizira, v kolikor se za te projekte prijavijo interesenti, ki bi se s temi dejavnostmi potem tudi ukvarjali.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice