FOTO: Janez Leskovar
Štajersko novo leto je poskrbelo za nepozabno slavje na prepolnem Trgu Leona Štuklja. A po besedah podžupana Saše Pelka, naj bi na martinovanju prišlo do politične zlorabe. Glasbenik, naj bi prisotne pozival, naj volijo Franca Kanglerja.

Eden izmed treh nastopajočih na včerajšnjem martinovanju, šlo naj bi za Domna Kumra, je med svojim nastopom po besedah podžupana Saše Pelka pozival k podpori bivšemu županu, priča zapis na družbenem omrežju Facebook mariborskega podžupana.

»Martinovanja ima za Maribor izjemno velik pomen. Nekateri mu pravijo kar 'štajersko novo leto', zato ne smemo dovoliti, da bi si ga kdorkoli lahko lastil ali politično zlorabljal. Prav to pa se je zgodilo včeraj, med nastopom glasbenika, za katerega je sicer znano, da je velik podpornik bivšega župana. Med svojim nastopom je večkrat na različne načine in zelo očitno po naročilu pozival k podpori bivšemu županu, s tem pa teden dni pred volitvami grobo zlorabil svojo vlogo nastopajočega na veliki javni prireditvi, ki jo preko Zavoda za turizem Maribor-Pohorje financira Mestna občina Maribor,« je zapisal Pelko.

Fištravec zahteva, da se glasbeniku ne izplača honorar

V zvezi s tem je očitno hitro reagirala aktualna mariborska oblast. »Na zahtevo župana Andreja Fištravca, sem se takoj danes zjutraj sestal z direktorico Zavoda za turizem Maribor-Pohorje Doris Urbančič Windisch in od nje zahteval, da nastopajočemu zaradi grobe zlorabe svojega nastopa v politične namene, ne izplača honorarja,« je v zapisu razkril podžupan in dodal, da se naj honorar, namesto izvajalcu, nakaže v humanitarne namene društvu UP-ornik.

Dokazov o domnevnem početju glasbenika sicer ni, prav tako ni jasno, ali je domnevno pozivanje k podpori določenemu kandidatu kršitev pogodbene obveznosti izvajalca, da bi si zavod za turizem lahko privoščil neizplačilo honorarja.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kurmb (nepreverjen)

Sej dokazov ne rabi biti, ce je 10 tisoc prič.

Žalostno, da so zlorabili sv.Martina, tako Kumer, katerega atek je imel velike koristi od Kanglerja, Kangler in Fistravec, ki se zdaj igra populista.

Starejše novice