Žalostna zgodba 11-letne Zale in njene mame Judita iz Radmožancev, ki sta lani izgubili očeta in moža ter živeli v nevzdržnih razmerah.

Njuna stiska je ganila ljudi po vsej Sloveniji, ki pomagajo na različne načine. Ravno v teh dneh poteka intenzivna sanacija hiše, v kateri bosta odslej živeli deklica in njena mama. 

Ko smo prvič obiskali Judito in Zalo iz Radmožanec nas je pričakal vonj po plesni. Soba, v kateri je bivala Zala, pa ni nič kaj spominjala na otroško sobo. Vse to pa je zgolj preteklost, v teh dneh poteka obnova njune hiše.

Še ta teden nova streha

»Težko dojemam, kaj vse se je tu zgodilo. Kako je bilo prej in kako je zdaj,« je nad pomočjo in prenovo presrečna Judita Bukovec Vida.

Ravno v času našega obiska je streha njune hiše počasi začela dobivati novo podobo.

»Streha je bila v čistem razsulu, saj ni držala vode, zamakalo je. Zdaj se dela izravnava strehe oziroma rušta. Predvidevamo, da bomo v dveh dneh zaključili z deli in hiša bo imela povsem novo streho,« pripoveduje Jani Cizerl s podjetja Meltal IS.

Pomoč iz vse Slovenije

V času, ko potekajo dela, sta se z Zalo preselili v bivalni kontejner. Pomoč zanju pa še vedno prihaja iz vseh koncev Slovenije.

»To je neverjeten občutek, da iz drugih koncev Slovenije pošiljajo pakete ali pa naju celo obiščejo na domu, naju spodbujajo, kako iti naprej in se pobrati,« je nad pomočjo ganjena Judita.

Njena hčerka spreminjajoče podobe hiše še ni videla, saj je te dni na konjeniškem taboru. Judita je prepričana, da bo presrečna, ko se vrne domov.

»To bo za njo zagotovo veliko presenečenje. Videla bo novo streho, nova okna in kolikor jo jaz poznam, bo zelo vesela,« se smeji materi.

Kot nam je v telefonskem pogovoru povedala vodja projekta Dunja Lešnik, te dni intenzivno iščejo donatorja za fasado. Mali Zali pa je ob tem obljubila, da bo 1. septembra v šolo odšla iz popolnoma nove hiše.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Sendvić in šal (nepreverjen)

Kdaj bomo pa moj vikend porihtali ?

Starejše novice