Nesreča rodi nesrečo in kaj hitro se lahko znajdemo v navidezno brezupnem položaju …

Žal moramo znova poročati o veliki stiski v Pomurju. V hudem pomanjkanju se je znašla družina, ki je lani izgubila očeta in moža, pretresljiva zgodba pa je zdaj zaokrožila tudi po spletu oziroma družbenih omrežjih.

Mati Vida in njena 11-letna hči živita sami, odkar si je njun oče oziroma mož zaradi zdravstvenih težav vzel življenje. Shajata le s težavo, saj je Vida zaradi zdravstvenih razlogov brezposelna. Mesečno tako s pokojnino po očetovi strani in skromno socialno podporo prejmeta le skromnih 500 evrov.

Živita v majhni hiši v jugovzhodnem delu Prekmurja, ki pa je v obupnem stanju. V večini prostorov z izjemo kuhinje vladajo nevzdržne razmere, ki ne dosegajo niti osnovnega življenjskega standarda. 

Velik problem predstavlja predvsem vlaga, brez izolacije objekta je ta povsem neobvladljiva. V notranjih prostorih se širi plesen, stene so na posameznih delih povsem prekrite s črnimi zaplatami. Povsod zamaka, načeta so tako okna kot streha, ki pušča. Odstopa celo omet, medtem ko se kopalnica, kurilnica in stranišče nahajajo tako rekoč v istem prostoru.

Stigma osamila mlado dekle

Mama bi rada svojemu otroku predvsem omogočila boljše življenje brez sramu. Dekle namreč nima prave družbe, vrstniki jo zaradi njenih okoliščin zavračajo. Ker se počuti odrinjeno, večji del časa prebije doma z mamo. Vida si želi, da bi hčer odraščala v urejenih razmerah, prejemala obiske in se v družbi počutila sprejeto.

Kljub pomislekom se je zaradi resnosti položaja odločila spregovoriti in svojo stisko delila z javnostjo, v upanju na pomoč dobrih ljudi. Njuna ganljiva zgodba se je dotaknila mnogih src in tako v Pomurju kot v širši okolici so ljudje pripravljeni priskočiti na pomoč.

Gotovo bo potrebno precej gradbenega materiala in drugih potrebščin, ki bodo družini omogočale dostojno življenje. S skupnimi močmi bomo usodo morda lahko zavrteli proti lepši prihodnosti. Več o odzivu dobrih ljudi in kako lahko tudi sami pomagate, če to želite, pa v eni od naših prihodnjih objav.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Jaja (nepreverjen)

Ampak ta hiša ne propada komaj od lanskega leta. Kaj so pa prej delali, ko je živel še oče?

Katja7 (nepreverjen)

Kje je drzava,ki bi morala ukrepati??????Gnilobe nicvredne,svoj narod teptate,druge rase pa uzivajo v lagodju na nas racun.Fuj za tako oblast.Zbiranje zamaskov?????Ne se salit.Drzava MORA poskrbeti za take situacije.

špela lepej (nepreverjen)

Ja so druzine ki se nocejo izpostaviti pa zivijio v groznih hisah zalostno da drzava ne pomaga?

Starejše novice