Foto: Facebook profil Matic Matjašič
Mariborski mestni svetnik in gostinec Matic Matjašič je na družbenem omrežju Facebook delil oster zapis, v katerem je napadel po njegovem mnenju nesmiselno nošenje mask v gostinskih lokalih.

Mestni svetnik in predsednik Liste mladih Matic Matjašič je aprila lani na Taborski, tik ob Medicinski fakulteti in Univerzitetnem kliničnem centru Maribor, odprl kavarno T#erapy room. Na družbenem omrežju Facebook je zdaj izrazil svoje nestrinjanje z obveznim nošenjem mask v gostinskih lokalih. 

»Gostinci smo trenutno edini, ki še dosledno nosimo maske«

Kot je zapisal, se že dva meseca duši v lastnih izdihih pri več kot 30 stopinjah za napravami za kavo, pomivalnim strojem in brez klimatske naprave. 

Dodaja, da so gostinci trenutno edini, ki še dosledno nosijo maske, verjetno celo bolj kot zdravstveno osebje. »Zakaj? Ker si po udarcu dvo mesečnega zaprtja ne moremo privoščiti nekaj tisoč evrov kazni, inšpektorji pa imajo mokre sanje, kako nas bodo oglobili,« je oster Marjašič, ki pravi, da v ospredju ukrepa obveznega nošenja ni javno zdravje, ampak denar. 

Vlado vabi na delo v kavarni

Janeza Janšo in Vlado Republike Slovenije je v zapisu povabil, da preživijo eno 17-urno izmeno za napravo za espresso, z masko in brez klime. »Verjetno bi klical reševalce,« je zapisal. 

Ukrepi so neživljenjski

»Moj namen ni sprožati teorij zarote, dvomov v obstoj in resnost virusa in podobno, ampak opozoriti, da so ukrepi neživljenski brez stika z realnim življenjem,« se je še razpisal Matjašič, ki poudarja, da tudi Svetovna zdravstvena organizacija trdi, da maske niso priporočljive za vsesplošno uporabo. »Kdo je tu nor?« se sprašuje. 

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Dtt (nepreverjen)

Hudič je, ko mora človek delat :-)

Samo v politiki si plačan za nič/malo dela...

Zikollino (nepreverjen)

Zakleneš, greš domov, pustiš normalne ljudi dihati ... koga briga tvoja prčvarnica? Izrabljaš položaj mestnega svetnika ... koliko in komu plačuješ najemnino?

beter (nepreverjen)

Veš kako se mi smiliš!

Katja7 (nepreverjen)

Picka vam matrna,prekleti severnkorejski hlapci.Zakaj brisete,picke usrane?Bojazljivci eni.mrsss pa tak medij.
Vsak ima pravico do svojega mnenja.

Ihaha (nepreverjen)

Kakšen nivo komuniciranja, žalostno.

In reply to by Katja7 (nepreverjen)

Štajerc1975 (nepreverjen)

Če boš še majo jamral ti bo JJ kafano zaprl zaradi Covid19, potem pa spet ne bo vredu. Bodi tiho, potrpi in delaj, ali pa zapri!

Starejše novice