Slovenske železnice v vozni red v prazničnem obdobju vpeljujejo dodatne nočne vlake, poleg tega pa ponujajo popust na vse povratne vozovnice.

Praznično obdobje je čas, ko se spremeni tudi vozni red Slovenskih železnic. Tako sta od 18. decembra do 1. januarja na voljo nočna praznična vlaka, ki sta na voljo za vse, ki se želijo na praznične prireditve ali silvestrovanje varno in brezskrbno odpeljati z vlakom.

Praznična vlaka povezujete Maribor, Celje in Ljubljano. Iz Ljubljane nočni vlak odpelje ob 00.45, v Celje prispe ob 2.06, v Maribor pa ob 3.01. Drugi nočni vlak Maribor zapušča ob 1.15, je v Celju ob 2.14 in prispe v Ljubljano ob 3.34.

Kakšen bo vozni red 1. in 2. januarja?

Na praznično nedeljo in ponedeljek, 1. in 2. januarja, bodo vozili vsi mednarodni vlaki v Beljak, Zürich, Dunaj, München, Frankfurt, Budimpešto, Prago, Zagreb in Beograd, prav tako maloobmejni vlaki do Opčin, Pliberka, Špilj, Čakovca in Džurmanca. Za mednarodna potovanjana Slovenskih železnicah priporočajo, da si potniki sedež vnaprej rezervirano. Vsi vozni redi so objavljeni na spletni strani www.slo-zeleznice.si

V nedeljo, 1. januarja, bodo vlaki v notranjem prometu vozili po nedeljskem voznem redu. Ne bo pa vozilo nekaj popoldanskih vlakov, večinoma tistih, s katerimi se ob nedeljah dijaki in študentje vračajo v izobraževalna središča. Namesto v nedeljo bodo vozili v ponedeljek, 2. januarja.

V ponedeljek, 2.januarja, bodo vlaki v notranjem prometu vozili po prazničnem urniku, poleg tega bo vozilo dvanajst popoldanskih vlakov. 

Ponudba "Turist vikend" s 30-odstotnim popustom

Železnice pa pripravljajo tudi posebno ponudbo "Turist vikend", po kateri ob koncih tedna in praznikih ponujajo 30-odstotni popust za povratna potovanja po Sloveniji. Ponudba bo veljala od 24. decembra do 2. januarja.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice