Foto: Bojan Mihalič
Podobno kot lisico, ki jo je premamil sladek med, je obiskovalce največjega nakupovalnega središča severovzhodne Slovenije navdušil Europarkov festival medu.

Festival medu v Europarku je pretekli konec tedna, 15. in 16. novembra, postregel z bogato izbiro domačega medu in medenih izdelkov.

Foto: Bojan Mihalič

Medene zaklade so predstavili čebelarji, ki pridelujejo slovenski med z zaščiteno geografsko označbo, Čebelarska zveza društev Maribor, Zadruga za razvoj čebelarstva in Čebelarska zveza Slovenije.

Foto: Bojan Mihalič

Tradicionalni festival medu je letos potekal ob dnevu slovenske hrane, ki je bil 15. novembra, in v podporo projektu Tradicionalni slovenski zajtrk.

Foto: Bojan Mihalič

Obiskovalci so spoznali različne vrste slovenskega medu ter okušali medene dobrote, kot so medenjaki, čokolada z medom in okusna medica. Čebelarji so predstavili tudi propolis, matični mleček, čebelji vosek in druge zaklade čebeljega panja. Na ustvarjalnih delavnicah so otroci barvali pobarvanke ter na kamne risali čebelice, rože in druge medene motive. Obiskala pa jih je tudi letošnja medena kraljica.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice