Pred kratkim je tudi Celje dobilo čokoladno kavarno Teta Frida v nakupovalnem centru Citycenter.

Teta Frida je po Mariboru in Ptuju odprla še svojo četrto čokoladno kavarno, kjer ponuja stoodstotne naravne slaščice, sladoled in čokoladne kreacije, in sicer v Celju.

Dnevno pripravljajo več kot 40 svežih in stoodstotno naravnih sladic – od tort, sladic v kozarčku, malih in presnih tortic do domačih pit in več popolnoma naravnega sladoleda – z njimi pa razvajajo predvsem severovzhodno Slovenijo.

Čokoladni prestiž

V Londonu je Teta Frida prejela tudi prestižno mednarodno nagrado za čokolado in čokoladne izdelke, ki jo podeljuje Academy of Chocolate. Kriterij slednje akademije za pravo čokolade je, da ta ne vsebuje rastlinske maščobe (razen kakavovega masla), ima minimalno vsebnost kakav, ne vsebuje umetnih dodatkov ter upošteva kakovost, poreklo in obdelavo kakavovih zrn.

V konkurenci 1200 čokoladnic iz vsega sveta so nagrado prejele nove Pralinine tortice in nov okus priljubljenih Čok'n'rolls Grški jogurt z medom v mlečni čokoladi.

Tako sta se ti čokoladni kreaciji uvrstili v družbo najprestižnejših čokoladnih izdelkov, Teta Frida pa se je znašla v vrhu svetovne elite gourmet proizvajalcev čokolade.

Ste vedeli?

Ste vedeli, da se nahaja na severu Liberije, globoko v tropskem gozdu, majhna vasica Molly – Koyata, v kateri živi okoli 40 ljudi, njihovo največje upanje pa je nasad kakava in kave? Teta Frida vasico podpira z odkupom pridelka po poštenih cenah, z nakupom opreme, sadik, logistiko in dostopom do ustreznega znanja.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice