Podpredsednik Društva za boj proti raku Štajerske Maribor in mediator v zdravstvu Borut Ambrožič in dosedanja predsednica Vera Feguš.
Menjava vodstva v Društvu za boj proti raku Štajerske Maribor - dolgoletno predsednico Vero Feguš je na čelu društva zamenjala Zvezdana Maurič Vražič.

Članice in člani upravnega odbora Društva za boj proti raku Štajerske Maribor so se za dolgoletno in požrtvovalno delo zahvalili dolgoletni aktivni članici in zadnjih enajst let tudi predsednici društva Veri Feguš

Nova predsednica Društva za boj proti raku Štajerske Maribor je Zvezdana Maurič Vražič, specialistka klinične dietetike, sicer zaposlena v Zdravstvenem domu Adolfa Drolca v Mariboru, kot vodja referenčnih ambulant. 

Zahvala za 30-letno aktivno udejstvovanje

Mesto Maribor se je dolgoletni predsednici Društva za boj proti raku Štajerske Maribor za njeno dolgoletno predano in požrtvovalno delo v zdravstvu ter zasluge pri nesebičnem človekoljubnem delu in osebni prispevek na področju boja proti raku leta 2005 zahvalilo s podelitvijo Zlatega grba mesta Maribor. 

Njeno več kot 30-letno aktivno udejstvovanje na področju osveščanja laične in strokovne javnosti o zdravem načinu življenja in preventivnih ukrepih na področju preprečevanja nastanka raka, ni ostalo neopaženo niti širši javnosti. Leta 2008 jo je več kot 17.000 bralcev revije Viva iz vse Slovenije v takratnem 12 izboru pod nazivom »Moj zdravnik«, izbralo za zdravnico leta 2008. 

Vera Feguš, dr. med., spec. splošne medicine, takrat še zaposlena v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca v Mariboru je tri desetletja pomagala onkološkimi bolnikom v takratnem onkološkem dispanzerju.

Ob takratnem prejemu priznanja je dejala: »Delati moramo kvalitetno in človeško, da bi ljudje, ki k nam prihajajo v vlogi pacientov razumeli, da je to delo njim v korist. Dodala pa še, da bi si želela, da bi zdravniki delali tako, da bi jih pacienti poznali kot tiste, ki jim pomagajo k zdravju v partnerskem procesu do rehabilitacije oziroma ozdravitve«.

Društvo za boj proti raku Štajerske Maribor je leta 2009 uspešno predlagalo podpredsednika Boruta Ambrožiča za prvega Zastopnika pacientovih pravic Maribor, ki je na podlagi sklepa vlade to častno funkcijo opravljal od leta 2009 do 2012. Mediator v zdravstvu še naprej ostaja podpredsednik društva, ki letos obeležuje 37 obletnico svojega delovanja. 

Vodstvo Društva za boj proti raku Štajerske Maribor, ki si s svojimi aktivnostmi prizadeva preprečevati raka in širše gledano prispevati k družbi zdravja, je v preteklih letih doseglo številne uspehe in prejelo različne nagrade in pohvale strokovne in laične javnosti, na primer Zdravnica leta 2008, Zlati grb mesta Maribor 2015, nagrada za inovacije v Podravju leta 2016, 2017, srebrno priznanje Slovenske zveze društev za boj proti raku 2017 ...

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice