Mariborska občina je oddala kandidaturo za naziv Evropsko mesto športa 2018

Mestna občina Maribor je v sodelovanju s Športno zvezo Maribor, Športnimi objekti Maribor, Zavodom za turizem Maribor – Pohorje in javnim podjetjem Marprom oddala prijavo za kandidaturo za naziv Evropsko mesto športa 2018.

Cilj Maribora kot Evropskega mesta športa

S pridobitvijo želijo povečati zanimanje za športno vadbo med občani, promovirati aktiven način življenja in Maribor promovirati kot turistično destinacijo. S tem želi povečati število tujih obiskovalcev in samo obiskanost športnih prireditev v mestu, povečati število aktivnih prebivalcev mesta, povečati uporabo javne športne infrastrukture in povečati število gostovanj domačih in tujih klubskih ekip, državnih, evropskih in svetovnih tekmovanj in prvenstev.

Vsako leto naziv podeljuje Evropska zveza prestolnic in mest športa (Aces Europe), ki omogoča kandidaturo za naziv v treh kategorijah, in sicer prestolnica športa, mesto športa ali skupnost športa.

Mariborska občina je padla pod kriterij mesto športa (kriterij je število prebivalcev). Pri oddaji za pridobitev kandidature so morali priložiti opis športne infrastrukture v mes, način izvajanja programov športa, opis strategije razvoja športa, delo z invalidi na področju športa, športni turizem, športni dogodki in predlog programa v letu pridobitve naziva ter dodatne prednosti, ki se navezujejo na zagotavljanje športne vadbe vsem občanom.

Aces Europe si bodo med 24. in 26. avgustom ogledali športno infrastrukturo, uradna razglasitev zmagovalca za naziv pa bo 6. decembra v Evropskem parlamentu v Bruslju.

Naziv ne bo prinesel finančnih prihodkov s stran organizacije, omogoča pa doseči zastavljene cilje skozi promocijo športne vadbe in turizma.

Občina obljublja program športnih dogodkov v letu 2018

V vmesnem času bodo skupaj s pridruženimi partnerji pripravili podroben program športnih dogodkov v letu 2018 in promocijo kandidature doma in v tujini. K sodelovanju bodo povabili  športna društva, zveze, organizatorje športnih prireditev in izobraževanj ter vse ostale zainteresirane občane. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice