Ta konec tedna so ob pravem poletnem vremenu marsikje zaživela mestna kopališča. Tako je tudi v Ormožu, kjer podjetnik Franc Škorjanec piše prav posebno zgodbo.

Mestna kopališča so kraj, kjer se mnogi naučijo plavati in nanje beležijo posebne spomine. A mestna kopališča so večinoma veliko breme za občinske proračune, saj nizke cene vstopnic ne pokrivajo vseh stroškov obratovanja. Kljub rdečim številkam pa se je v Ormožu našel podjetnik, ki je prepričan, da lahko bazen spravi na zeleno vejo.

Podjetnik prevzel kopališče

Letno kopališče Ormož, ki ga je doslej upravljalo komunalno podjetje, je lani pridelalo skoraj 40 tisočakov izgube. Kljub temu ga je letos od občine najel podjetnik Franc Škorjanec, ki se sicer ukvarja z zidarstvom in inštalaterstvom.

»Pogled na leta nazaj, ko se tu ni recimo nekaj ravno dogajalo, me je spodbudil na to, da je treba tu nekaj narediti,« pravi novi najemnik ormoškega letnega kopališča Franc Škorjanec.

Za najem gostinskega lokala in kopališča bo mesečno plačeval 700 evrov, za delovanje pa bo potrebnih kar 11 zaposlenih. Nov upravnik pričakuje 15000 kopalcev letno, cena vstopnice za odrasle bo 6, za otroke pa 4 evre.

Napoveduje pestro dogajanje

Razlog za najem kopališča je predvsem emocionalne narave. »Tu sem se naučil plavati, tu smo preživljali otroške in mladostniške dni. Preprosto, ta prostor mi je ostal v lepem spominu,« pripoveduje privatnik, ki bo skušal oživeti ormoško kopališče.

»Uredili smo igrišče za odbojko na travi, mali nogomet, predvidena je tudi vodna košarka, vaterpolo. Organizirali bomo šolska in študentska tekmovanja,« napoveduje del dogajanja v poletnih dneh. »Dobro sodelujemo s Klubom ormoških študentov, s katerimi bomo pripravili dve večji prireditvi. 29. junija bo prva Ormoška noč s Kingstoni in na ta dogodek stavimo veliko,« dodaja Škorjanec in podoben dogodek napoveduje še za julijske dni.

Brez mestnega bazena ni pravega poletja

Izgube mestnih kopališč krijejo javna podjetja, ki z njimi upravljajo, iz drugih dejavnosti. V Ormožu bo morebitni minus moral najemnik plačati iz lasnega žepa, ki pa je odločen, da brez mestnega bazena ni pravega poletja.

»Ormož to rabi in zato smo tu, da to obdržimo,« je odločen Škorjanec, ki pa ostaja realen. »Težko bi na tej lokaciji računali na kakšne večje dobičke, bili bi zelo zadovoljni, če bi preživeli sezono, recimo z eno pozitivno nulo.«

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice