Še pomnite legendarno blagovno znamko Toper? Po novem je tudi v Mariboru.

Na Tyrševi ulici je vrata odprla trgovina z legendarno blagovno znamko oblačil Toper, znane tudi po tem, da sta jih leta 1982 na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Schladmingu nosila Bojan Križaj in Boris Strel, kjer je Križaj osvojil drugo, Strel pa tretje mesto. Gorazd Mauri, direktor poslovnega razvoja v podjetju, je ob odprtju trgovine v Mariboru za Mariborinfo dejal, da je selitev iz nakupovalnih središč v stara mestna jedra del njihove poslovne strategije:

Nekoč Tovarna perila

Začetek zgodbe o enem najbolj znanih in najuspešnejših slovenskih tekstilnih podjetij v nekdanji Jugoslaviji sega vse do obdobja po drugi svetovni vojni. Ime Toper izhaja iz okrajšave za naziv Tovarna perila, kot je bilo to značilno za poimenovanje podjetij v tistem obdobju. Prva Toprova predilnica je nastala že leta 1945, v njej pa so sprva proizvajali le srajce iz najlona.

Danes Toper na več lokacijah po Sloveniji

Poslovalnice ima danes Toper tudi v Celju, v Ljubljani, v Kranju in v Novem mestu, pohvalijo pa se lahko tudi s spletno trgovino. Proizvodnja po besedah Maurija poteka v Sloveniji ter po različnih državah Evropske unije. Nekoč je imel legendarni Toper v Jugoslaviji zaposlenih kar 6500 ljudi, razlaga Mauri in dodaja, da seveda pritisk obstaja.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice