Rok Kronaveter je moštveno predstavo potrdil z dvema goloma. To je trenerjeva analiza učinkovite in atraktivne sobote v Ljudskem vrtu.

Visoke zmage proti Domžalčanom niso pogost pojav. Kdaj jih je Maribor nazadnje premagal s tremi goli razlike? 4:1 je bilo 15. oktobra 2011, toda v Domžalah. Zadnja zmaga s tremi goli razlike iz Ljudskega vrta sega v leto 2008, 18. oktobra so vijoličasti slavili s 3:0. Rekord pa ostaja iz 15. avgusta 1998, ko je bil rezultat 4:0, so zapisali na uradni spletni strani Nogometnega kluba Maribor.

Trener vijoličastih Darko Milanič po odlični sobotni predstavi analizira: »Temelje, ki smo jih postavili v prejšnjih dveh krogih z dvema minimalnima zmagama, smo nadgradili. Ohranili smo osnovo, v kateri smo bili kompaktni, pripravljeni oddelati in smo se zavedali na kakšen način lahko pridemo do zmage. Ko smo se iz te organizirane postavitve šli v protinapade, je bilo lepo videti, kako so fantje kombinirali, iskali rešitve, bili razigrani.«

Aplavzi s tribun med in po tekmi so povedali vse, trener se je pridružil čestitkam. »Zelo sem zadovoljen. Ne samo zaradi visoke zmage, ampak tudi in predvsem zaradi tega, ker so vsi brez kakršnihkoli težav, brez muke oddelali tekmo, z veliko gibanja napadalno usmerjenega dela moštva, zvezne vrste. Ves čas smo bili blizu nasprotniku, spustili smo se nižje, ko se je bilo treba spustiti. Vmes smo jim tudi pustili posest, iz katere niso bili pretirano nevarni,« dodaja Milanič, ki zaključuje, da je celotna ocena odlična.

Po treh zaporednih zmagah Maribora zdaj sledi prekinitev prvenstva.

»Z lahkoto in z veseljem bi nadaljevali, imeli še več tekem. Zdaj je pred nami premor, ki ga bomo izkoristili za dober jesenski finiš, ki ga bo treba oddelati z veliko mero energije. Takšne tekme, kot je bila ta, se ne bodo vedno dogajale. Igrišča bodo težja, nasprotniki bodo bolj obrambno usmerjeni. Ne bomo mogli preslikati tega za vnaprej, zato ostaja najpomembnejša osnova, ki smo jo postavili v zadnjem obdobju. Pri štirih doseženih golih in številnih lepih akcijah je vse pozitivno, toda vmes je bilo treba pokazati kompaktno branjenje in opraviti tudi veliko umazanega dela. Najbolj me veseli, da prav vsi garajo za moštvo in s to popotnico gremo naprej,« še napoveduje

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice